Hvordan det er å bo med Therese

En leser ville at jeg skulle fortelle hvordan det er å bo med Therese. Det kan jeg si litt om, for tipper flere av dere synes det er litt interessant og morsomt?

Vi har bodd sammen i 1 1/2 måned nå, og vi har faktisk enda ikke hatt en krangel. Vi har irritert oss over hverandre et par ganger og tenkt at den andre faen er helt hjerneskadet, men det fine er at vi har ingen problemer med å si ifra til hverandre om det skulle være noe, så kan det bli litt sur stemning der og da, men det går over like fort. 

Therese har jo ingen skole eller jobb hun skal stå opp til om morgenen, så når jeg kommer hjem fra skolen har hun som regel nesten nettopp stått opp, som da fører til at hun er oppe mye senere enn meg på natten. Jeg prøver å ikke la det påvirke døgnrytmen min, og det går helt greit. Hadde vært mye lettere om hun også hadde en grei døgnrytme, men om man ikke har noe å stå opp til så er det ikke så rart at man ikke gidder å stå opp for ingenting. 

Skal sies at Therese er en forferdelig lat person, som jeg av og til har måttet dra etter hestehalen for å gidde og gjøre husarbeid, for eksempel. MEN det vet jeg har vært mye pågrunn av kostholdet hun har hatt. Pizza, tacoboller, sjokolade og potetgull får man seriøst nada energi av, blodsukkeret går som en berg og dal-bane. Nå som hun har spist bra i over en uke (jeg i tre uker) merker jeg faktisk veldig forskjell, på oss begge. Vi begge har fått mer energi. Nå som vi har begynt å spise riktig og begge trener, kan vi dra på SATS sammen og dra hjem å spise sammen, som er veldig hyggelig. Håper bare hun holder ut, men det tror jeg faktisk. 

Jeg er ikke noe Bree Van de Kamp som har støv på jernet, men jeg må ha det nogenlunde ryddig og rent i huset for at jeg skal ha det bra og trives. Hjemme på Kvaløya er jeg oppvokst med at huset enhver tid skal være ryddig og fint om man for eksempel skulle fått uventet besøk. Hva tenker dere om man kommer hjem til noen som har det rotete og skittent? Jeg synes i allefall det er litt ekkelt og tenker at folkene som bor der både er late og uhygieniske. Hjemme på Kvaløya hadde jeg i hovedsak bare ansvar for rommet mitt, som egentlig så helt jævlig ut hele tiden, men nå som jeg bor alene har jeg blitt utrolig mye mer ryddig av meg. Ting gjøres dessverre ikke av seg selv. Vi har vurdert vaskehjelp (haha), men nei vet dere hva, vi er begge sunne 18 åringer som har godt av å svinge oss med vaskekosten. 

Man blir i utrolig dårlig humør av å måtte gå rundt i rot og drit, som vi hadde for et par dager siden. Da tok vi en skikkelig rengjøring i øveretasjen, altså kjøkkenet og stuen. Vi vasket og ryddet i 2 timer så det ble skikkelig ryddig, rent og trivelig. Vi har tidligere ikke laget noen “husholdningsavtaler”, men nå har vi bestemt at heretter skal vi ALLTID rydde opp etter oss, spesielt når vi har laget mat – så hvis vi fortsetter med det vil det fungere veldig bra. Blir mye hyggeligere atmosfære når begge tar opp etter seg, så slipper begge å irritere seg over den andre. I dag skal vi i bursdagen, men i morgen skal vi ta underetasjen, enten Therese vil eller ikke, haha. Dere skal forresten snart få se leiligheten, men den er altså ikke helt ferdig enda. Det tar tid å flytte inn, og vi mangler flere ting som gardiner og bilder som gjør hele helheten. 

At jeg og Therese bor sammen føler jeg ikke har ødelagt vennskapet, men nå er vi ikke bare bestevenninner, vi er samboere også – som selvfølgelig kan by på utfordringer, men de må man bare takle. Har hørt flere skrekkhistorier om venninner som har bodd sammen, som ikke er venninner lengre – og det tror jeg ikke blir å skje med oss. Tipper vi vil bo sammen i minst ett år, så får vi se hva som skjer etterhvert.

Er på skolepcen som jeg har hatt siden VG1, så fant noen bilder av meg og Therese siden vi gikk førsteåret sammen, for 2 år siden :)

– Flere som bor med venninner? 

40 kommentarer
    1. Bodde hos tre av mine bestevenninner i fjor som gikk kjempefint. Vi hadde en ryddeliste som vi fulgte der hver hadde én uke i måneden å rydde (ettersom vi var 4 stk). Det fungerte flott! ellers sa vi alltid i fra om det var noe som irriterte hverandre, som igjen gikk flott etter hvert. Men vi hadde en fall out da ene fikk seg en kjæreste som jeg og etter hvert de andre ikke likte, som førte til at vi hadde noen intense siste mnd. Så om noen av dere får dere en kjæreste eller noen som kommer over litt ofte – så vær sikker på at det går bra for den andre. Kommunikasjon er ikke bare for kjæresteforhold, men også samboere om det så er venninner!
      Når det skal sies er vi venninne fortsatt gode venner, men fant ut at vi kanskje skulle prøve noe nytt og utfordrende og bo med andre ukjente i kollektiver, millitære eller kjæreste. Sistnevnte er det jeg har gått inn for, og her er det likt som i fjor med kommunikasjon er viktig når man bor med andre.
      Lykke til med samboerskapet! Jeg tror det vil gå fint med dere! 🙂

    2. Jeg synes det er kjekt å bo sammen med venninner. Tenk den dagen du gifter deg og skal bo under samme tak som mannen din resten av livet. Jeg føler jeg på en måte får den feelingen av å leve sammen med noen over lengre tid. Selv flyttet jeg da jeg begynte på videregående, sammen med en venninne. Vi var gode venner fra før, og jeg vil si det at etter vi flyttet ut igjen (etter ett år), har vi bare blitt enda bedre venner. Vi kranglet aldri, og det hele var faktisk bare en god opplevelse. I fjor flyttet jeg inn med en annen venninne, og jeg tror det skjedde bare en gang at det ble litt kleint mellom oss. I år, siste året på videregående, bor jeg alene. Jeg har fått sansen for trening og kosthold, slik som dere to, og det gjør at dagene ikke bare går med på å stirre i veggen (les: pcskjermen). Jeg kommer hjem fra skolen, slapper av litt før jeg går på trening (veldig greit å ha Elixia 2 minutter unna på sykkelen..) også går jeg hjem og dusjer, lager middag og gjør lekser etc om kvelden. Jeg er så glad for at jeg har fått sansen for styrketrening og et sunnere kosthold, merker det veldig på kroppen!

    3. Det er så sykt når du legger ut så gamle bilder, og jeg kan huske da du la de ut første gangen, haha! Bor fortsatt hjemme med mamma ettersom jeg bare er 16, men tenker å flytte sammen med en venninne når jeg blir eldre! 🙂

    4. Jeg bodde med ei som var besteveninnen min. Gikk helt fint de første måndene, men vi hadde ikke værdens største leilighet, så vi gikk veldig mye oppå hverandre. Hun fikk seg kjæreste, og siden han bodde hjemme hos foreldrene var han heletiden hos oss, og tilslutt var han føyttet inn, UTEN at jeg fikk noen beskjed om det. Jeg syntes jo det var greit at han var på besøk, men når han var der heletiden ble det for liten plass. Vi prøvde å få det til å fungere, og pratet om små bagateller, men det virket ikke for oss. Etterhvert fikk jeg vite at hun hadde pratet stygt bak ryggen min hos fellese venner, og fortalte ting som ikke stemte i det hele tatt! Men skal sies at jeg fant ut at hun var temmelig falsk etter vi hadde bodd ilag i noen månder. Dette begynte til slutt å irritere meg noe grenseløst, så jeg bestemte meg for å flytte ut. Etter det fikk jeg høre enda mer hun hadde sagt om meg, blandt annet at hun hadde kastet meg ut fordi jeg var sånn og sånn, men det forsto jo alle de hun hadde fortalt det til at det ikke var sant, HELDIGVIS! Vi bodde jo på en helt ny plass, så jeg ville jo ikke ha et dårlig rykte på meg.. Hun prøvde å ødelegge for meg, og hun klarte det med en gutt jeg var forelsket i. Så nå har jeg ikke hatt kontakt med henne etter at jeg flyttet ut.
      Håper virkelig ikke dere må oppleve dette. Det slet på meg psykisk, men jeg fikk iallefall en negativ person ut av livet mitt, så det er jeg glad for! Anbefaler dere å prate om ting som irriterer dere så fort som mulig, om det skulle oppstå. Lykke til videre 🙂

    5. aww 🙂 så bra! Etter det eg har lest så er du faktisk litt som meg, Tuva 🙂 Har planner om å bo med noen venniner til neste år men er ikke helt sikker siden jeg også har hørt mye skrekkhistorier, så takk for dette innlegget, føler meg mye bedre nå! Haha 🙂 Gleder meg til bilder av leiligheten!

    6. Thessy burde ikke farge brunt igjen. Synes ikke hun passa til det. Hadde ikke kjent henne igjen hvis det hadde stått at det var hun og deg (innlegget dreide jo seg også om henne). Menmen, så søte <3

    7. Hei
      Du skriver veldig bra og måten du formulerer deg på når du skriver er veldig fint.
      Du og Therese må ha en ordentlig fin tid sammen, dere er heldige som får muligheten til å ha en så stilig leilighet. Young once!
      Masse hilsner Kristine M, fra Haugesund : D

    8. Jeg leste et gammelt innlegg av deg om piercing i navlen, og der skrev du at du tok det uten at foreldrene dine visste det. Og da var du vel ikke 16 (?) så jeg lurte på hvordan du fikk ta det på et studeo når du var under 16? Har sinnsykt lyst på det, men mamma er så jævlig sta. Så jeg tenkte egt og ta det uten at hun vet det, men man må jo være over 16. Så jeg lurte på hvordan du klarte det? ELSKER bloggen din 🙂

    9. Bor selv sammen med bestevenninnen min 🙂 Flyttet inn til henne da kjæresten min gjorde det slutt med meg, og vi har nå bodd sammen i nesten 10 måneder. Vi har aldri hatt en eneste uenighet eller krangel selv om vi fikk høre masse skrekkhistorier om venninner som ble skikkelig uvenner av det. Jeg og kjæresten min ble sammen igjen og skal flytte sammen igjen om noen dager. Det er sykt rart å ikke skulle se henne til alle døgnets tider lenger, men jeg tror at den tiden vi har bodd sammen bare har gjort at vi har blitt bedre venner enn det vi var før 🙂 Lykke til videre med samboerskapet!

    10. Hei kan noen lese bloggen min ?? serriøst jeg har ingen lesere -.-! det er sååå kjipt!å skirve å skirve og ingen leser det du skriver !
      tamarasecret.blogg.no
      virkelig verdt å lese !

    11. merker jeg blir litt stolt hehe 😛 det er super bra at dere sier ifra til hverandre og hører på hverandre. og det at dere rydder opp etter dere selv er og super bra så jeg tror og det samboerskapet her kommer til å gå bra 😀

    12. jeg skal bo med tvillingsøsteren min neste år, når vi må flytte ut for å gå på videregående. vi er slettes ikke like, men håper det går fint. det er som regel små bagateller vi krangler om og jeg er egentlig spent på hvordan det kommer til å bli. det er jo ikke foreldre der for oss som hele tiden kommer å ordner opp som det ellers har vært siden vi ble født.

    13. Jeg bodde sammen med bestevenninnen min for to år siden, vi hadde samme “problem” som dere. Jeg studerte på ntnu, hun gikk hjemme. Men man oppdager nye sider med personer man bor med, og det skjedde med oss også. Vi hadde vært venner i ca 7 år da vi flyttet sammen, så vi burde kjent alle sidene egentlig. Både moren og kjæresten bodde hos oss til tider, og det ble for mye i lengden. Etter ett år flyttet vi fra hverandre, og vi har aldri vært bedre venner enn vi er nå. Snart gifter hun seg, og jeg skal være forlover. 🙂

    14. Mamma fortalte om når hun var 16-17 år så flyttet hun med to venniner, men de kranglet om rommene, vakemaskinen, matlagingen og alt.. men det hadde funka i 6mnd og mamma er enda bestevenn med dem! hahah mrsomt og hørre på sånt 😛

    15. Du er jo heldig som har ei så pen vennine som vil bo med DEG
      og som henter deg når det trengs..osv 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg