Hugos & forsvaret

                                                                                                                                                                                                  Sponset tur

Hei mine kjære, tålmodige lesere ♥ Det har regnet non-stop i snart en uke og jeg ligger i sengen og hører på regndråpene as we speak. Føles ut som at jeg ikke har gjort noe annet enn å jobbe og sove de siste dagene, men det er vel fordi det er akkurat det jeg har gjort.

I morgen skal jeg til Harstad på sesjon, oppmøte klokken 10.15 som betyr at jeg må ta hurtigbåten j*vlig tidlig – har faktisk ikke sjekket enda når den går og heller ikke funnet ut hvordan jeg skal komme meg til båten, så flink er jeg til å planlegge altså. Treningstøy har jeg heller ikke funnet fram. Føler jeg må velge noe som ikke er for sexy og tettsittende så jeg kan bli tatt seriøst. Skulle ønske jeg var litt mer som fotballfrue og hadde litt mer kontroll i hverdagen.. – Men når det er sagt så er jeg faktisk veldig spent på selve sesjonen. Blir gøy å se hvordan jeg ligger ann i forhold til de fysiske testene, konkurransemennesket i meg vil helt klart kicke inn. Jeg er i grei fysisk form, men nesten alt handler faktisk om viljestyrke. På ungdomsskolen og videregående var jeg alltid blant de beste på styrketest i gymtimene, slo både guttene og jentene. Jeg elsker å utfordre meg selv fysisk og jo mer jeg tenker over det å dra i forsvaret ikke helt utelukket. Det gjenstår å se om morgendagen gir mersmak eller om jeg blir vettskremt. Har jeg noen lesere som har vært i forsvaret som har lyst å dele erfaringer?

På mandag, før det begynte å regne så inn i granskauen så var jeg, Emma, Charlotte og Magnus på Hugo´s tivoli. De skal være i Tromsø fram til 21. juni, så det er bare å ta turen så snart regnet gir seg. Jeg liker ikke å innrømme det, men jeg merker at til og med jeg blir litt mer skeptisk med årene. Fader og, så sykt kjedelig og tørr jeg høres ut – men seriøst, ingen ønsker å bli smelt i bakken fordi sikringen på karusellen svikter. Okey, tror ikke Hugo’s tivoli inviterte meg dit for å skremme dere bort. Tivoli er GØY og vi koste oss veldig! Deilig å sette livet litt på spill, kjenne at det kiler i magen og at man lever. Selv om jeg ikke klarte å holde kjeften borte fra sukkerspinnet og spiste en hel boks FØR karusellene og ble superkvalm etterpå, så var det verdt det. Tivoli er livet <3

Vi gikk rett på den nye karusellen som heter Swing Out, som var den beste karusellen. Magnus ble så dårlig etterpå at han tok på seg jobben som kameramann resten av tiden. Han tok jobben blodseriøst og det var så sykt gøy å se han løpe rundt for å fange de beste vinklene, haha! Så her har dere en rekke med bilder:


Elsker dette bildet!! ♥


Hugo’s tivoli ligger i småbåthavna i Tromsdalen – de åpner kl 17 på hverdager, kl 12 på lørdager og kl 13 på søndager ♥

Ønsk meg lykke til på sesjon i morgen, da! Håper jeg kommer meg opp.

22 kommentarer
    1. Vil absolutt anbefale Forsvaret!! Uansett hvilken avdeling du ender opp i, lover jeg deg at du kommer til å få et helt fantastisk år. Du kommer til å få venner for livet, vokse som person, lære deg selv å kjenne og selvfølgelig kjenne på mye hat og mestringsfølelse. Du kommer virkelig ikke til å angre et sekund 🙂 Men hver nøye med å snakke lenge med de på sesjon, sånn at du finner en retning/avdeling som passe deg!

    2. Har vært 2år i forsvaret.
      Beste 2 årene i live mitt, angret ikke et enedte sekund, selv ikke under de verste løpene angret jeg.
      Så har du spm fyr løst, så kan jeg svare deg så godt jeg kan!:)

    3. Over fire år siden jeg dimmet, og ønsker enda å dra tilbake. Uten tvil det beste året i løpet av mitt liv. Kjør på, du kommer ikke til å angre! Heier på deg! 🙂

    4. Er det nødvendig at alle bloggerne reklamerer for tivoli liksom? herregud…
      Føler det blir litt som å si ja til alt som kommer din veg.

    5. Har ikke vært i Forsvaret men var på sesjon for noen måneder siden. Testene som ble gjort er ikke sånn supervanskelige, men løpetesten var ganske jævlig likevel. Jeg er hverken vandt til å løpe på mølle eller i noe særlig stigning, så det var hardt. Det verste var egentlig at lufta inne på rommet hvor vi løp var så varm og jeg følte jeg ikke fikk puste. Gjorde det altså ikke spesielt bra, men var visst helt på gjennomsnittet fysisk, og jeg ble kalt inn til førstegangstjenesten samme dag. Jeg ble hvertfall ikke skremt av å være på sesjon, ble tvert i mot ganske inspirert og gira på å dra inn! Jeg veit ikke helt om jeg kommer til å gjøre det da, har jo muligheten til å takke nei men vi får se. Tøft at flere jenter vurderer forsvaret hvertfall!

    6. Er i førstegangstjenesten (luftforsvaret) nå, dimmer i sommer! Helt klart det beste året i hele mitt liv:-) Selvfølgelig kommer det dager som er tunge, men alt i alt er jeg kjempe fornøyd! Du blir kjent med mennesker på en helt annen måte iom. at dere lever oppå hverandre 24/7, og du lærer ufattelig mye om deg selv. Anbefales på det sterkeste!:)

    7. Var selv usikker på om jeg ville i forsvaret, dro inn og angrer ikke i det hele tatt. Snart vært der i 6 måneder. Det er så mye forskjellig man får prøvd, som ihvertfall jeg ikke hadde gjort om jeg ikke hadde dratt inn. Lærer også sykt mye, og forsvaret har jo så mange muligheter. Er bare å finne ut hvor man selv kommer til å trives best og hva man ønsker å holde på med.

    8. hei!
      jeg dimmer nå til sommeren, om 26(!!) dager 😀 er i bardufoss i sambandsbataljonen. anbefaler forsvaret til deg som liker utfordringer å kan være en av gutta! det har vært et sykt bra år med venner for livet! mange dager er slit, gir lite mening og hater på alt.. men når de dagene er over har du lært mye om deg selv å er glad for å ha gjennomført det. jeg gleder meg mye til å komme hjem og skal ikke videre for dette året hold i massevis for meg 🙂 å stå åpp kl 6 om morgenen, vaske romme, spise frokost å ha oppstilling HVER dag blir fort en vane å dagene varer til kl4 eller lenger. noen dager er tunge andre dager er helt ok. mye er veldig kjedelig! anbefaler panser bataljonen eller atlerie bataljonen, det ser veldig kult ut og jeg skulle ha ønske at jeg var der 🙂

    9. Har ikke vært i forsvaret,men på sesjon,å ble den eneste jenta som klarte å bli tjenestedyktig av alle som var derx) absolutt å anbefale,å angrer en dag i dag at jeg ikke dro inn i forsvaret da jeg hadde muligheten,å ei venninne av meg har vært der,hun anbefaler det også på det sterkeste,så sesjons delen vil nok gå som smurt:)

    10. Hei!
      Jeg er nå halvveis i min læretid i forsvaret. Jeg er lærling i kontor og administrasjonsfaget samtidig som jeg tar førstegangstjeneste. Det vil si at første året er førstegangstjeneste, mens andre året blir jeg midlertidig ansatt og bli andreårslærling med lærlingelønn (12-13000 i mnd)
      Jeg var på rekruttskole på Madla i stavanger, noe som var ganske greit.
      Jeg har feltøvelsene mine på Ørlandet hovedflystasjon, noe som IKKE var greit. Jeg pådro meg angst og fikk legeerklærling og fritak fra de øvelsene. Nok om det.
      Jeg er stasjonert på Dombås for å fullføre læretiden min. Dombås ligger i Dovre kommune MIDT i Norge. Det er så øde som du kan få det til, så tiden her er ganske ensom. Jeg har vært veldig uheldig med både befal, faglig leder, ansatte osv. og har egentlig hatt ett vanskelig år her. Jeg var fast bestemt på å dimitere nå til sommeren slik at jeg bare fikk førstegangstjeneste og ikke fagbrev, men nå når sommeren har kommet greier jeg ikke kaste bort alt jeg har jobbet beinhardt for å få til. Så jeg fortsetter. Jeg legger meg hver kveld med en klump i magen om at jeg gruer meg til i morgen. Hver uke er en kamp. Kjæresten min bor hjemme, og jeg savner han hver dag. Forresten bruker jeg ditt forhold som inspirasjon til akuratt det. Men i så fall. Mitt forhold til Forsvaret er ganske varierende. du MÅ være motivert for å lykkes her. Jeg er veldig demotivert og bruker mange timer på do der jeg tørker tårer hver eneste arbeidsdag. Det er tungt, og jeg har blitt veldig depresiv av å ha falske sjefer, folk som lyver rundt meg og folk som konstant prøver å ødelegge for meg på jobb. Jeg håper at hvis du kommer inn, at du får en mye bedre opplevelse enn det jeg har. Men jeg tenkte å dele den med deg uansett!!
      Om du har noen spørsmål som hva du har krav på, øvelser, læretid i forsvaret osv, er det bare å spørre. Jeg kan svare på det meste! 🙂

    11. Jeg var på sesjon 2 i februar. Jeg er ikke godt trent i det HELE TATT, har 3’er i gym men bestod kravene utrolig nok, så jeg tror du greier deg helt fint!
      Anbefaler deg å løpe så lenge som mulig, og løper du mer enn 9 minutter har du mulighet til å bli befal senere. Det eneste som var vanskelig for min del var teorien. Der får du spørsmål om Km/t (denne bilen kjører herifra, det er 5 km til dit, hvor lang tid tar det når den kjører 70km/t typ spørsmål), figurlikhet og ordsammenhen. Som at en strømpe er det samme som en sokk. Jeg tror du må score 5 for å få befalutdannelse.
      Disse testene får du ikke tatt om igjen, så om teorien er vanskelig må du uansett prøve ditt aller aller beste, og anbefaler deg å øve på km/t spm hvis du sliter med det! Jeg gjorde det og svarte nok det aller meste feil, men fikk nesten karakter 6 av 9.
      Du skal på legesjekk. Hvis du forteller om psykiske problemer er det lavere sjans for at du får gjort noe senere. Feks jeg skulle inn i sikkerhetsfaget, men der kan man ikke ha hatt noen psykiske problemer what so ever for å komme inn. De ser ikke etter om du har eksem eller noe, så det er nesten bedre å la være å informere om noe som helst. Legen jeg var hos ble nesten sur på meg da jeg fortalte at jeg hadde eksem! haha
      MARION: PLIIS HVIS DU SER DETTE KAN DU SENDE MEG EN EPOST? Jeg har fått lærlingplass innen kontor og administrasjon men aner virkelig ikke hva jeg kommer til å holde på med eller hvordan en typisk arbeidsdag er. Tok lærlingplassen kun for førstegangstjenesten (rekruttskolen).. Så vær så snill, redd meg. Skal inn på rekkruttskole 3 august til Brigade nord 2.bataljon i Bardufoss. Hvilken type fysisk styrke bør man fokusere på? Kondisjon, benmuskler, ryggmuskler, utholdenhet? Jeg er desperat, vær så snill hjelp meg haha! Eposten min: [email protected]

    12. Hei! Jeg var et halvt år i Forsvaret, og det halve året er kanskje de verste månedene av livet mitt. På forhånd hadde jeg trent mye, lest mye om Forsvaret og var veldig gira. Hadde gått mye med sekk, gått inn m77 (militærstøvlene) og var rett og slett veldig godt forberedt. De første ukene var ting veldig bra, jeg ble kjent med masse fine folk, hadde det morsomt på fritiden, samtidig som selve tjenesten var veldig fin og givende. Halvveis ut i rekrutten slo jeg opp en skade i kneet, og haltet litt rundt i de neste ukene, selvom dette ikke påvirket meg veldig. Men etter noen uker begynte ting å bli skikkelig ille. Kan nevne stikkord som seksuell trakassering, mobbing, utfrysning og utestengning. på det groveste. Satt for det meste alene på rommet og gråt. Ingenting ble gjort med det, jeg ble enda mer sett ned på når jeg snakket om det og ingen trodde meg, ikke engang befal. Nå skal det nevnes at jeg har kjæreste, er blond i håret og har store pupper – og blonde, pene jenter har ingenting i forsvaret å gjøre i følge enkelte av guttene. Jeg har aldri slitt med å passe inn eller få venner før jeg dro i militæret. Var så gira på Forsvaret, og når jeg måtte slutte var jeg så langt nede psykisk at jeg gråt av ingenting. Så for meg var tiden i Forsvaret ikke noe jeg ser tilbake på med glede, og jeg ville ikke anbefalt det videre.
      Hadde tenkt å sende deg en mail og fortelle mer detaljert, men tenkte det kanskje ble litt voldsomt.

    13. Anbefaler forsvaret på det sterkeste, dimmet for 1 måned siden og tiden der er ikke å glemmes.
      Men for å være realistisk så må man forberede seg mentalt, det er hardere enn du noen gang kan forestille deg på forhånd. Mest psykisk, det fysiske klarer alle på et vis.
      Men tross det, så anbefales det. Du får venner for livet og mange gode opplevelser.
      Hvis du har mulighet å velge, velg luftforsvaret. Da har du rekrutt i Stavanger, kjempefint der!

    14. Herlige bilder, vet det nå er en liten stund siden du skrev innlegget, men vet du hvor du har kommet inn? Og skal du inn i forsvaret, eventuelt hvor? Jeg drar inn om 20 dager, superspent!! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg