• 01.10.2010 - 00:49
 • Gjesteinnlegg - Charlotte har fått solvett


  Må vel starte med å introdusere meg selv. Mitt navn er Charlotte, og jeg har fått solvett!

  Helt siden Tuva var i Oslo og lærte om solariumets "mørke sider", har hun altså oppfordret meg (og resten av Norges ungdom) til å gå samme vei som henne. Altså å ta mindre sol, eller helst slutte.

  Må vel være ærlig og si at jeg egentlig ga blaffen i hele greia til og starte med, helt til jeg så hvor seriøst Tuva tok oppgaven. Den første uka etter Tuva kom hjem spurte jeg henne flere ganger om hun kunne være med på brun og blid bare for å holde meg med selskap mens jeg skulle ta sol, dette endte altså ikke med hell. Tilbakemeldingen var vel noe slikt: "Charlotte, du må slutte med å ta sol", "Det skjer ikke" eller "Du ønsker faktisk å få kreft, ja".. Til slutt ga jeg opp og lot henne heller fortelle meg litt om hvordan solariumet faktisk angriper kroppen min.

  Etter at jeg hadde hørt på Tuvas forklaring, måtte jeg surfe litt på internett for å sjekke om det virkelig var så farlig med solarium som hun skulle ha det til. Da jeg kom inn på div. nettsider fikk jeg umiddelbart bakoversveis! Tenk at jeg faktisk har drevet med en form for "selvskading" i over to år. Kan ikke love dere at jeg aldri kommer til å ta sol igjen, men mitt forbruk kommer virkelig til og reduseres kraftig framover. I og med at jeg faktisk er i den kategorien som i høyere grad frarådes solarium, har jeg jo virkelig god grunn til det.

  Her kommer en liste hentet fra Ung.no, som viser hvem som i høyere grad frarådes bruk av solarium.

  ♦ De under 18 år 
  ♦ De som aldri blir brune, eller som ikke blir brune uten å bli brent 
  ♦ De som er solbrente 
  ♦ De som har eller tidligere har hatt hudkreft eller de som har familie som har eller har hatt hudkreft 
  ♦ De med mye fregner 
  ♦ De med et stort antall eller unormale føflekker eller pigmentflekker
  ♦ De med naturlig rødt hår 
  ♦ De som i barndommen ofte har vært solbrent og som har hatt kraftige forbrenninger 
  ♦ De som bruker visse typer medisiner

  Så hvis DU kjenner deg igjen i lista ovenfor, er kanskje en redusering av solariumsbruk ikke så dumt for deg heller!

  Til slutt vil jeg bare spørre dere lesere om noe, har dere noen gang tatt sol mens dere har hatt noen form for sår på kroppen? For en stund siden gjorde nemlig jeg det, uten å tenke over det. Og det kjentes ut som om noen stakk ei nål ned i såret flere ganger mens jeg lå i solariumet! Noen som har opplevd noe lignende?

  Mvh
  Charlotte Salamonsen

  Husk å stem på Tuva HER!

 • 30.09.2010 - 17:27
 • Tenk så mye penger!  Alle som har tatt solarium vet at det er veldig kostbart, men har du tenkt over hvor mye penger vi egentlig bruker i året for å være brune?

  Vi kan jo ta meg som et eksempel:
  På mitt verste tok jeg sol fire ganger i uken. Jeg brukte rundt 100 kr på hvert besøk.
  100 kroner x 4 besøk = 400 kr
  EDIT: 400 kroner x 52 uker i året = 20800 KRONER I ÅRET PÅ SOLARIUM

  Mitt solariumsbruk var jo da helt ekstremt, men TENK hvor mye penger jeg har brukt på det tullet der. Tenk på alt annet jeg kunne brukt pengene på! Angrer veldig på at jeg har brukt så mye penger på å ødelegge huden min. Det eneste jeg har fått igjen for pengene er større risiko for hudkreft. Ung og dum, kalles det!

  Husk å stem på meg HER

 • 30.09.2010 - 13:45
 • Tacokveld

  God morgen! Det er så deilig med høstferie, selv om den bare varer i noen dager, men herregud så deilig det er. I går hadde jeg, Therese og Charlotte en skikkelig rolig og koselig kveld. Vi leide film, kjøpte inn taco, brus og masse godteri. Av og til er det godt og bare slappe helt av og ta livet med ro.

  Taco ♥  Vi leide Asylum..

  Hahaha, jeg sovna av etter ti minutter så jeg kan dessverre ikke fortelle dere hva jeg synes om den.

  Charlotte sov over hos meg, så nå ligger vi begge med hver vår smågodtpose til frokost.


  Mon tro hva denne dagen har å by på..

 • 29.09.2010 - 20:40
 • HØSTFERIE <3<3<3

  Therese og Bella kom nettopp å vekte meg fra en alt for lang powernap. Men det gjør jo ingenting, vi har jo høstferie!! Kjenner at jeg virkelig trengte en ferie nå. HØSTFERIE<3<3<3<3<3 


  Fine, fine Bella ♥ Hun er helt nydelig, får kjempe lyst på hund selv når jeg ser så søte voffiser. Men når jeg tenker meg om så er det ikke aktuelt at jeg får meg hund når jeg så vidt klarer å ta vare på meg selv.

  Hei, se så fin jeg eeeer♥
  Nå skal jeg og Therese dra på butikken å leie film å kjøpe inn taco og alt man trenger for en koselig aften, så kommer Charlottepijah snart. Herlig start på ferien, love life akkurat NÅ ♥

  - Har du og høstferie?

 • 29.09.2010 - 09:43
 • Legg meg til som venn?  Noen som synes jeg burde lage med bloglovin?

  Facebook / tuvaw.blogg.no

  Instagram @tuvaw

  hits