Dagens solvett-tips 05.10.10

Solvettreglene:

1. Ta pauser fra solen – unngå å bli solbrent
Nyt solen, men husk at både å bli solbrent og mye soling øker risikoen for solskader og hudkreft. Det kan også fremskynde rynker. Tar du noen pauser fra de sterke solstrålene mellom klokken 12 og 15, er faren for å bli solbrent mindre.

2. Bruk klær, solhatt og solbriller
Vinterblek hud blir lett brent. Sol deg sakte og ta hensyn til hudtypen din. Barn, ungdom og de som har lys hud, trenger ekstra beskyttelse. Lette klær og solhatt beskytter godt.

3. Bruk solkrem med faktor 15
Skygge og klær beskytter best – solkrem er nødvendig når huden ikke er besyttet på annen måte. For norske forhold er faktor 15 med UVA-beskyttelse tilstrekkelig for de fleste. I solrike land er det behov for ekstra beskyttelse.

4. Unngå solarium – det øker risikoen for føflekkkreft
Solarium frarådes, spesielt for alle under 18 år. Bruk av solarium øker risikoen for hudkreft. Det gjelder også om solarium brukes som underlag for naturlig soling.

Mange av oss nordmenn nøler ikke med å kaste av oss alle klærne første dagen når vi ankommer varmere strøk. Vi tenker at vi må utnytte solen så godt som over hodet mulig når vi først har solen der. Vi tilbringer så mange timer som vi bare klarer i solsengen, og bruker all for lav faktor på solkremen. Mange tilfeller av hudkreft kan unngås ved å ta hensyn til solvettreglene.

Husk å stem på meg HER, da er du best ♥

40 kommentarer

Siste innlegg