17. mai

Hooola! 17. mai-helgen gikk så hardt for seg at jeg har ligget syk siden da – og jeg blir faktisk aldri syk, så da tyder vel det alt på at det var en vellykket helg! Til gjengjeld for ei festfylt helg har jeg hatt null energi de siste dagene, vært helt tett i hodet og ikke orket noe som helst annet enn å ligge på sofaen. Det er godt at det bare er 17. mai en gang i året! Hadde frisørtime på mandag da som jeg ikke ville gå glipp av, så nå er jeg blitt enda lysere i håret. Jeg elsker det så langt!! Gleder meg til å vise dere i neste bloggpost, men først et lite bildedryss fra helgen min.

På fredag skulle jeg og Jordild på konsert for å se Tormod & Ero. De spilte gamle klassikere fra tiden da pappa og Ero spilte sammen i viseduoen Tobben & Ero. Det er stor stas å høre sangene til pappa og Ero igjen, som jeg har vokst opp med og sunget på siden jeg var liten. Det stikker godt i hjertet, men minnene er heldigvis så sterke – og spesielt gjennom den fine musikken til pappa og Ero. Tormod gjorde en fantastisk jobb som “pappa”. Jeg er så stolt og konserten var så utrolig fin!


Nydelige lillesøsteren min ♥

Etter konserten hadde vi store planer om å dra på x-russefest, så jeg hadde selvfølgelig kledd meg for anledningen:


Men neida, der var det stappfullt så de slapp ikke inn flere folk. Stoooor nedtur! Hadde jo ikke på meg noe annet enn russebukse, så da kom jeg heller ikke inn på andre utesteder. Så det ble ingen russefest på meg i år heller, haha. Jævla russebukse!

17. maaaai da. Formen var litt dritt, men med en god dose kaffe og champagne var jeg good to go. Da var det på med bunaden og komme seg innover til byen for å se på tog, folk og få seg noe mer å drikke. Høres ut som den verste alkoholikeren, det har blitt litt mye festing de siste ukene etter 20 årsdagen og det er vel lov? Hihi.


Meg og fine Ingvild ♥

På kvelden var jeg invitert i bursdagen til Siri. Det var så gøy og trivelig at jeg ikke kom meg i seng før klokken 7 på søndagsmorgenen.. Er det rart jeg er blitt syk? Nå må jeg hvile videre, kjente at dette blogginnlegget tok knekken på den lille energien jeg hadde. Men HEI til dere i allefall! Håper dere hadde en minst like 17. mai-feiring som meg ♥ Jeg kommer sterkere tilbake straks!

X-russefest

Heeei! Jeg må bare si tusen takk for så bra respons på mitt siste innlegg! Jeg blir så glad av å lese gjennom, tenk at så mange flotte folk leser bloggen min. Jeg blir så inspirert av å lese om deres ambisjoner, og supertakknemlig over så mange støttende ord og råd ♥ Dere er fantastiske!

Det har allerede gått noen dager siden sist, jeg er så forferdelig dårlig på å få ting gjort. Alt av obligatorisk skole er endelig ferdig, så nå gjenstår det bare skriftlig eksamen i norsk i slutten av måneden. Det betyr delvis ferie og det føles så GODT! Kunne ikke vært mer fornøyd med å komme opp i skriftlig eksamen, muntlig er så nærvepirrende og jævlig, så livet smiiler! I går var det visning på leiligheten og i dag ble leiligheten solgt, så det gjenstår bare å se når overtakelsen blir. Ser ut til at vi blir husløs i sommer.. Håper ikke det da, men i såfall blir det vel telt på oss.

Det er både konsert og x-russefest som frister meg ut i kveld, og det ser ut til at jeg ikke klarer å motså fristelsen. Skal gjøre et stort forsøk på å ikke bli for full så jeg slipper å ødelegge selveste nasjonaldagen i morgen med fyllesyke. Det ville bare vært trasig, men når det for første gang arrangeres en russefest for tidligere russ så må man jo nesten delta. Jeg har riktignok egentlig aldri vært russ, kunne vært det både i fjor og i år, men er ikke så kult å være russ når man ikke har sitt eget kull å være russ med. Kjøpte meg for det om ei russebukse i fjor, den ble vel tatt i bruk kanskje to ganger, men i kveld skal den på igjen og jeg føler på en måte at kvelden i kveld blir min russefeiring, haha. Blir nok gøøøy!

Har litt av hvert på agendaen før kvelden kan starte, så må hive meg rundt. Kan ikke love at vi ses igjen før søndag, så hvis ikke ønsker jeg dere alle sammen en kjempefin 17. mai feriring ♥♥♥

Framtidsplaner

Hei! Her kommer et litt sent kveldsinnlegg fra meg, her jeg sitter alene i sofaen og hører på vaskemaskinen som durer. Husmoroppgavene for i dag er unnagjort, så straks dette innlegget er publisert skal jeg sette meg godt til rette med Paradise rullende på skjermen. Man blir jo avhengig, men heldigvis nærmer det seg vel slutten snart håper jeg? Synes sesongene varer lengre og lengre for hvert år? Håper i allefall Ann Marielle vinner!!

Selv om jeg egentlig ikke har noen bilder å dele med dere i dag så føler jeg for å skrive litt. Det kan fort bli mye tekst, men det går vel fint. Ikke så inspirerende kanskje, men det er ikke hver dag man er så sinnsykt gira på å ta selfies eller være kreativ på bildefronten. Forresten så har speilreflekskameraet + det dyre objektivet mitt blitt sporløst forsvunnet, har ikke sett det på en uke og jeg kjenner jeg blir superstressa av det! Leiligheten er ikke så veldig stor, så det kan ikke være så veldig mange plasser.. Noen ganger begynner jeg å tro at det er folk her inne som stjeler, for jeg føler jeg mister så mange ting, haha..

Det er flere som lurer på hva jeg skal gjøre når (hvis) jeg flytter til Trondheim, om jeg skal gå skole eller jobbe. Nå har jeg altså brukt 4 år på å streve meg gjennom videregående pga fravær som har gjort at jeg ikke har bestått i alle fag – derfor 4 år i stedet for 3. Jeg har hatt mine utfordringer på veien som har gjort at hverdagen min ikke alltid har vært så enkel å takle, og det er ikke alltid man klarer å holde fokus på de viktige tingene. Jeg har til tider følt meg veldig mislykket som ikke har klart alt det som alle andre klarer. Jeg vet at jeg skal klare det jeg også, men jeg må bare bruke litt lengre tid og det er egentlig greit. I år droppet jeg ut av to fag tidlig i høst, fordi jeg visste allerede da at jeg ikke kom til å klare og komme meg gjennom en full timeplan med fag som jeg trenger ekstra tid på. Matte for eksempel, som er utrolig vanskelig når man har gått glipp av mye av det grunnleggende pga fravær tidligere. Èn lærer har ikke kompetanse til å ta hånd om de som sliter, når det er 30 elever i en klasse.

Så ja, til høsten har jeg altså bestemt for at jeg skal ta meg et friår å jobbe. Det blir ikke bare jobb da, har tenkt til å ta opp matte og naturfag som privatist ved siden av, sånn at jeg i allefall har det i boks. Tror det skal bli veldig godt å komme seg litt bort fra skolebenken. Har veldig lyst til å få meg jobb i klesbutikk, ser for meg at det kan være positivt for bloggen også. Da er jeg jo tvungen til å sminke meg og kle meg pent hver dag, haha! Har altså store planer om å holde bloggen gående også. Noen år fram i tid troooor jeg at jeg kommer til å gå politihøgskolen. Politi er i allefall det jeg har sett for meg i noen år at jeg har hatt lyst til å bli, synes politiyrket virker så utrolig spennende! Om det ikke blir politi ser jeg for meg å jobbe med barn/ungdom som har det litt vanskelig, kanskje barnevernet eller noe lignende. Føler at jeg med min livserfaring har noe å bidra med på det området, og det hadde betydd mye for meg hvis jeg kunne ha gjort hverdagen til et barn som ikke har det så bra, bedre.Av nysgjerrighet lurer jeg på hva dere lesere har tenkt å utdanne dere som? Noen som allerede er utdannet? Fortell
:)

Velkommen hjem til oss

Siden jeg og Vegard mest sannsynlig skal flytte til Trondheim til høsten så skal fine, lille, koselige leiligheten vår selges (</3). Den ligger altså allerede ute for salg på finn.no, så hvis interesse finner dere den HER. Som jeg kort har nevnt så var det en fotograf hjemme hos oss i forrige uke for å ta bilder, så da måtte det være helt strøkent her. Det meste av småting som stod rundt omkring på kjøkkenbenken osv måtte ryddes bort for at bildene skulle bli best mulig – så det ser altså ikke 100% slik ut her som på bildene, flere av våre personlige eiendeler ble ryddet for bildenes skyld. Derfor ser det blant annet litt stusselig ut på soverommet. Men jeg har jo aldri vist dere leiligheten før, så nå får dere endelig se den!

Velkommen hjem til oss :)


Sofa fra Møbelringen, stuebord fra Skeidar og TV-bord fra Jysk


Nydelig utsikt fra verandaen!


Hvorfor den store, stygge gardinstangen henger der er et godt spørsmål. Den hang der fra før av når vi flyttet inn, vi har bare aldri tatt den ned, haha.

Vi visste at vi ikke kom til å bo her lengre enn til høsten da vi flyttet inn her i januar, så vi har ikke orket å bruke all verden med penger på interiør og slikt som vi (jeg i allefall, det er ikke så viktig for Vegard, haha) ville ha gjort hvis vi skulle ha blitt boende her lengre. På mitt framtidige soverom skal jeg forhåpentligvis ha stooore klesskap og sengegavle. Krysser alt jeg har for at vi finner en fin og koselig leilighet i Trondheim som vi blir og trives i, hvis ikke blir det ekstra trist å flytte herfra som vi trives så godt! Det blir i allefall veldig spennende med en helt ny by, ny leilighet og helt nye mennesker – gleder meg til å starte et helt nytt “liv”!

Så hva synes dere om leiligheten vår? :)

Typisk legday

Hei dere! Dette har vært en deilig helg! Dessverre har jeg ikke klart å oppdatere dere, som jeg skjemmes litt over, men hey! Jeg har i allefall tenkt på dere og det er jo tanken som teller? ♥

Siden jeg ikke har tatt noen bilder i helgen så føler jeg ikke det er så spennende å gå så mye inn på hva jeg har gjort, men kort fortalt har den inneholdt ei spontanfylla på fredag og et bursdagsvors i går hvor jeg holdt meg edru, og deretter dro hjem i stedet for ut på byen. Jeg sier det hver gang etter en alkoholfylt kveld; kroppen min tåler det ikke! Seriøst, jeg kan bli så forferdelig full og dårlig av bare èn flaske med vin. Skal ikke si at jeg skal slutte og drikke, for da lyver jeg, men må prøve og begrense inntaket i allefall. En halv flaske vin på vorsspiel holder for meg, haha! Hadde det bare vært så lett å tenke der og da når stemninga og promillen stiger.. Men nok om alkohol! Alkohol og trening hører ikke sammen, men det var trening dette innlegget egentlig skulle handle om.

Som jeg har skrevet om tidligere har jeg et stort fokus på ben og rumpe. Trener ben to ganger i uken, og i dag blir siste økta så snart jeg har postet dette innlegget. Hadde treningssenteret vært LITT nærmere skulle jeg pinadø ha jogget bortover i finværet, men siden jeg kjenner meg selv såpass godt vet jeg at det er jeg ikke i form til, haha.. Da må man jo jogge hjem også, må man huske på 😉 Det lille denne kroppen springer foregår nok på mølla, hvor jeg selv bare kan trykke på stopp-knappen når jeg ikke har mer pust igjen.

Tenkte å vise dere en typisk benøkt for meg i form av bilder og kort beskrivelse. Om man er usikker på hvordan øvelsene utføres så råder jeg dere til å google/youtube øvelsene! Jeg er ingen ekspert selv, så jeg har selv brukt mye tid på å søke informasjon, både på nett og hos personer som er utdannet. Det er ikke flaut å spørre etter hjelp, så det må man ikke være redde for. Jeg lærer stadig nye ting!


Øverste bildene: Knebøy er blitt en stor favoritt! I begynnelsen klarte jeg ikke mer enn 30 kg og synes det var svintungt, men på kort tid har jeg økt til 55 kg – og klarer nok snart enda litt mer. SÅ deilig følelse å se framgang i form av at kiloene man løfter øker. Vegard påstår også at rumpa mi er blitt litt strammere og det tyder jo på at jeg gjør noe riktig, hihi! Nederste bildene: Strake markløft: Fin øvelse bakside lår, rumpe og rygg. Både hater og elsker denne øvelsen.


Venstre: Sidespark i kabel for å trene rumpemusklene på siden + mitt dødssjarmerende ansikt, ser ut som jeg skal drite på meg. Høyre: Benpress – her kan man kjøre på med tyngre kg enn i knebøy, da maskinen er en sikkerhet i seg selv og man trenger ikke være redd for og ikke klare løftet. For det om er det viktig å passe på at knærne og tærne peker litt utover og ikke innover, så man ikke skader knærne.


Hip thrust! Ingen over, ingen ved siden av. Klar favoritt siden første gang jeg ble introdusert for den. BESTE rumpeøvelsen!

Håper alle får en kjempefin søndag ♥♥♥

Husmorpoeng

PS: Bare èn time igjen hvor dere kan bruke kampanjekoden “tuvaw” for og få 20% rabatt på HELE Junkyard. Siste mulighet, jenter ♥


Heeei! Nå ligger jeg på sofaen med magen full av hjemmelaget pizza som jeg har laget selv helt fra bunnen. Faktisk min aller første siden heimkunnskapen i 9. klasse, så jeg er litt stolt. Den ble sinnsykt god og falt i smak hos alle mann her hjemme, så der scoret jeg – om mulig – noen ekstra husmorpoeng. Det er faktisk Vegard som står for den mest avanserte matlagingen av oss to, for dessverre så er jeg ingen mesterkokk på kjøkkenet fordi jeg aldri har interessert meg for matlaging, men nå når man bor alene så har man ikke så mye valg. Jeg vil jo helst ikke spise ferdigpakker fra Toro hver dag, så da må man bare svinge seg rundt på kjøkkenet, mikse og trikse og søke inspirasjon på nettet.


Jeg fulgte faktisk ingen oppskrift, jeg bare tok utgangspunktet i hva man “må” ha i en pizzadeig for at det skal kunne bli en deig. Tok litt av hver ingrediens og prøvde meg fram, og så erstattet jeg en god del av hvetemelet med havregryn og grovt hvetemel for at bunnen skulle bli litt sunnere og mer mettende.Tjaaaa, slik så “deigen” ut etter heving hahahaha! Vegard bare “kanskje du skal følge en oppskrift neste gang…?”. Men neida, jeg fikset selvfølgelig opp i den mislykkede deigen og resultatet ble ikke annet enn fantastisk:


Toppet med karbonadedeig, løk, mais, ost og tomat. Naaam!


Green on green. Ny favorittfarge? Hadde til og med grønne nikesko på meg.

Det må vel være første gangen i løpet av hele min bloggkarriere at jeg har skrevet ett helt innlegg om matlaging. Det føles så voksent og kleint ut – spesielt kleint siden pizzabunn må være noe av det enkleste i verden å lage også er jeg SÅ stolt over å ha laget det at jeg føler for å blogge om det?? HAHA! Fikk forresten Jordild til å knipse bilder under beinøkta i dag som jeg tenkte å blogge om, men det får bli i morgen for nå må vil jeg heller legge meg å se på paradise. God natt :)

Luksusproblemer

Det er riktignok 11 dager til jeg har frisørtime, men jeg har gledet meg lenge til å friske opp og endre litt på fargen så jeg har allerede funnet et inspo bilde av hvordan jeg vil at det nogenlunde skal se ut til slutt. Karoline på Hair Shop har stripet håret mitt to ganger siden jul, vi/jeg velger å ta stripeprosessen sakte men sikkert siden jeg er veldig redd for håret mitt. Hihi! Vi alle har jo enten opplevd eller vært vitner til skrekkeksempler hvor noen har vært nødt til å klippe vekk halve håret pga ødeleggelse etter for mye farging/bleking. For ja, bleking sliter veldig på det stakkars håret, det merker jeg veldig godt!!


Nogenlunde slik vil at håret skal ende opp til slutt! Kanskje ikke like harde kontraster, men jeg vil ha det ganske så lyst nede og en mørk farge i bunnen. Det tror jeg uten tvil vil kle meg mye bedre enn helblondt. Åh, jeg gleder meg! I tillegg satser jeg på at solen bleker det en god del i sommer. Så lys som jeg er og skal bli nå har jeg aldri vært før, spennendeee 😀 Om jeg vil trives eller kle det er en annen sak, men det er nå jeg har sjangsen til å teste det ut. Kan liksom ikke begynne og eksperimentere med håret når jeg er 40 år.

Slik ser håret mitt ut nå:

Det ser kanskje ikke ut som at jeg har stripet håret to ganger, men jeg har så sinnsykt mye hår så det skal litt til for at det faktisk skal bli LYST. Jeg har et skikkelig hat/elsk-forholdet til håret mitt. Elsker og hater at det er så tykt som det er. Det er så sinnsykt mye stress og planlegging som skal til, bare det å dusje og få det tørt er en lang prosess i seg selv – også ser det jo aldri helt flokefritt ut.. #luksusproblemer


Tenkte også å klippe av litt, jeg er så sinnnsyyykt lei av det lange, tunge håret som aldri klarer å ligge pent (haha, det sier jeg hver gang jeg skal til frisøren, men så feiger jeg ut når jeg sitter der og da ender jeg opp med maks 3 cm kortere..). Det ironiske er at jeg aldri tror at håret mitt faktisk er så langt som det er, blir litt overrasket hver gang jeg tar et bilde bakfra eller når noen kommenterer at håret mitt er så langt “Er håret mitt langt? Neeei ikke så langt!”.

Det ble litt hårprat på morgenen før jeg står opp, siden jeg begynner sent på skolen i dag. Vurderte om jeg også skulle dra å trene før skolen.. Treningsmotivasjonen har vært litt fraværende den siste uken, men det skal den IKKE få lov til. Det er bare å få på seg treningsklærne, det blir nok ei rumpeøkt på denne jenta, vi ses ♥

Litt snikksnakk

Hello, hello! Det er lyst døgnet rundt og jeg blir litt smågal av det, men det føles fint for det betyr at nå er det vår og sommer – selv om det snødde for to dager siden da, men det er bare sånt vi må regne med vi nordlendinger. Jeg har enda ikke fått skiftet om til sommerdekk, men det skal bli gjort helst i morgen (hint hint, Vegard). Uansett vær!

I dag hadde vi en fotograf på besøk som skulle fotografere hele leiligheten siden den mest sannsynlig skal selges i løpet av sommeren. Som dere vet så har vi ikke bodd her så mange måneder, men Vegard skal flytte for og studere til høsten så da skal leiligheten selges. Det blir veldig spennende og se hva som skjer da, ingenting som er bestemt enda. I og med at jeg hele tiden har visst at vi ikke skulle bo her så veldig lenge så har jeg ikke “orket” å bruke så mye tid og penger på å kjøpe inn masse fint interiør for å gjøre det enda finere her, stort sett alt ble kjøpt inn da jeg og Therese flyttet sammen. Men for det om trives jeg utrolig godt her i lille, fine leiligheten vår ♥ Eneste er at jeg har savnet litt mer garderobeplass, hihi! Siden det er så ryddig her for øyeblikket så vil jeg utnytte sjangsen til å vise dere sofakroken vår:

Sofa fra Møbelringen og bord fra Skeidar. Liker veldig godt varme og koselige farger som beige og brunt sammen. Veldig fornøyd med at vi (jeg) valgte brunt i stedet for hvitt bord, det er så mye mer “varmt” og hjemmekoselig.

Det blir et veldig rotete innlegg dette her, men vil også vise dere mitt nye kamera som jeg er superfornøyd med!! Det heter Canon eos M og er så lite og nett i forhold til speilrefleksen at det er en fryd å ta bilder med. Kjøpte det for bare noen dager siden, men jeg merker allerede at jeg foretrekker å bruke det framfor speilrefleksen i flere situasjoner. Blitsen kan man ta av om man ønsker, og uten blitsen er det en betydelig forskjell på størrelsen. Kvaliteten er hakket bedre på speilrefleksen – selvfølgelig, men kvaliteten på mitt nye kamera er uten tvil kjempebra! For et par år siden kjøpte jeg meg et annet lite kompaktkamera til rundt 1000 kr som jeg ble anbefalt i butikken (space world), og tenkte det samme den gang; “Hurraaa! Et lite, praktisk kamera som jeg kan ta med meg over alt. Blir så mye enklere å blogge nå!”. Jeg brukte ikke kameraet mer enn to ganger. Kameraet sugde så jævlig at iphone 4 kameraet var bedre. Jeg ble selvfølgelig skuffet og var veldig skeptisk til å kjøpe et nytt kompaktkamera. Riktignok kostet dette jeg kjøpte nå en god del mer enn mitt forrige dritkamera, men man får vel det man betaler for tydeligvis. 3499 kr betalte jeg for det på Expert, for de spesielt interesserte.


Her ser dere forskjellen. Blitsen kan man som sagt ta av hvis man ønsker, den trenger man jo ikke hele tiden. Genialt og jeg elsker det!


Halla! Når man er så sinnsykt lat som meg som ikke gidder å sminke seg så blir det speilbilde, grimase og kameraet foran ansiktet.


Taco til kvelds på en mandag skal man ikke klage på :)

Birthday girl

Heeei dere ♥ Dagene går altså fort unna, får ikke sagt det nok. På tirsdag fylte jeg endelig 20 år og dagen ble feiret med bursdagsmiddag og champagne. På onsdagen dro jeg ut på 20 årsplass for første gang og for å si det sånn så har jeg har vært hangover siden da. Sterkere drikkevarer er ingenting for meg uansett om jeg på papiret er “gammel nok” til å drikke det, haha. Holder meg fortsatt til 18-årsdrikke, hihi! Jeg trengte ikke å vise leg og det sugde litt.. Men det er en befrielse og veldig deilig og endelig kunne dra ut på uteplasser med eldre folk hvor man slipper gutter som så vidt har fått hår på tissen og jenter som ja, konsumerer alkohol på så høyt nivå at de ikke legger merke til at kjolen har sklidd opp på magen. No hate altså, been there done that!

Ellers har jeg vært mye sammen med lillesøsteren min, vært på shopping og vært hennes shoppingassistent i og med at jeg er blitt mye strengere med meg selv når det kommer til unødvendig bruk av penger, så jeg kjøpte ingenting alle de timene vi var på senteret og var så fornøyd med meg selv. Men så skulle vi på Expert da, fordi Jordild skulle kjøpe seg kamera. Gikk ut derfra 3499 kr fattigere og et kamera rikere. Et kamera faktisk. Jeg har jo kamera for pokker! Men jeg klarte å overbevise meg selv der inne om at jeg trengte et mindre kamera som jeg kan dra med meg rundt og det er for så vidt sant, men da må jeg faktisk bruke det også!!


Jordld spanderte bursdagslunsj på meg ♥


Flotteste lillesøsteren min


Jakke fra Zara, bluse fra h&m og veske fra LV.


Sko fra Jeffrey Cambell