Videoblogg! Vinn gavekort på 1000,- i valgfri nettbutikk

Video i samarbeid med Cuponation

Nå på fredag er det BLACK FRIDAY! Det betyr drøssevis av tilbud i sånn cirka alle nettbutikker. Vet i alle fall at jeg skal utnytte meg av tilbudene, og forhåpentligvis komme godt igang med julegavehandlingen også. Perfekt mulighet for å spare inn en god del penger. Jul er fint og flott, men også så himla dyrt, så da må man bare utnytte de tilbudene man kan! Hos Cuponation kan du enkelt og greit gå inn på fredag å få med deg alle de beste tilbudene ♥

 

Vil du i tillegg vinne gavekort på 1000,- i valgfri nettbutikk? Anbefaler deg å se videoen over da!


Angrer allerede

Heeei! Har jobbet med blogg helt siden jeg kom hjem fra min andre jobb (på sykehjem) i 16 tiden. Rart tenker kanskje du, siden det ikke har vært lyd fra meg før nå. Holder faktisk på å lage en videoblogg til dere, som jeg skal poste i morgen. Med mine redigering-skills regner jeg med å måtte sitte oppe hele natten for å redigere ferdig, før jeg drar på jobb igjen kl. 07:30 i morgen (så ALT for tidlig..). For det første er jeg nødt å laste ned iMovie som ser ut til å ta evigheter, og før jeg kan begynne redigeringen er jeg nødt å finne ut HVORDAN man redigerer. Haha, gud. Angrer på at jeg sa ja til å være med på denne videoen allerede. 

Bare et lite hei fra meg! Får abstinenser om jeg ikke oppdaterer bloggen, så et “hei” og “hade” innlegg får holde i dag. Gleder du deg til videoblogg?

I år blir julen ekstra spesiell

Vanligvis synes jeg det er helt feil å spre jule-entusiasme allerede i november, men i år har det skjedd noe med meg. I år gleder jeg meg til jul mer enn noen sinne! Det å flytte “langt” hjemmefra gjør noe med deg, du setter større pris på høytider og all tid du får med familien din. Aldri har jeg skjønt meg på de overivrige menneskene som starter julefeiringen allerede i November – Synes for så vidt enda det er ALT for tidlig, men i år er jeg skremmende nok blitt en av dem slec.. Haha. Sånn smått i allefall, spiste julegrøt OG pinnekjøtt her om dagen, og det føltes helt naturlig. Og veldig godt. Julekaker og julebrus skal jeg enda klare og holde meg unna, for man kan ikke ødelegge alt av tradisjoner med å starte for tidlig heller. 

Julen i år blir ekstra spesiell av flere grunner enn at jeg er flyttet langt hjemmefra. Søsteren min Karen (min biologiske søster) skal feire jul sammen med oss i år ♥ Vi har ikke feiret jul sammen siden før vi flyttet i forskjellige fosterhjem, og det er så mange år siden at jeg faktisk ikke kan huske sist. Så i år blir julen ekstra fin!! Ååå, som jeg gleder meg – kjenner det kribler innvendig av tanken. 17. desember kan ikke komme fort nok i år, dagen jeg skal reise hjem. 

Denne søndagen har jeg brukt fornuftig og fått ryddet og vasket store deler av leiligheten. Føles bra å kunne starte en ny uke i morgen med ren og pen leilighet! Og så har jeg og Vegard gått tur ute i den friske vinterkulden. Noe vi egentlig aldri pleier å gjøre, men føltes helt fantastisk å komme inn i varmen igjen å drikke kakao, med smårød nese og kalde kinn. Å gå tur bare for å gå tur er kraftig undervurdert! Flere som gleder seg ekstra mye til jul i år?

Hva mørketiden gjør med meg

Jeg merker at mørketiden preger både trynet mitt, leiligheten og bloggen om dagen. Orker ikke å sminke meg eller ta bilder til bloggen, vippeextensionene mine har sett sine bedre dager (og jeg var dum nok til å avbestille vippetimen min, for å la vippene mine hvile..), og mensenkvisene popper opp en etter en. Dere vet de underjordiske kvisene som ligger under huden? Ja, de kvisene man ikke poppe, og er så jævlaaa vonde….

Jeg finner liksom ikke motivasjon til å gjøre noe som helst for tiden, vil helst bare ligge på sofaen å se på serie og spise popcorn hele dagen. Angrer allerede på at jeg sa ja til å være med på kino i kveld, haha – alt er bare et ORK! Men jeg må ta meg sammen og hente fram indre krefter. Jeg vet jo at jeg bor i Norge og at denne tiden kommer hvert bidige år, kan ikke gå i hi og gjømme meg unna det sosiale av den grunn. Det gjør det ikke noe bedre! Så i kveld skal jeg på kino å se The Hunger games (heter filmen det?). Deilig å unne seg litt solarium når det ellers er så mørkt og trist ute, spesielt når det er over to måneder siden sist jeg tok sol! Det er lenge til å være meg, og ansiktet mitt har blitt så blekt at jeg ikke har følt meg som “meg selv” på en stund. Trodde lenge at jeg var nødt å holde meg unna solarium, men siden jeg har fått klarsignal fra hun jeg gjør laserbehandling hos, har jeg allerede tatt sol to ganger denne uken… MED shorts! Tidligere ville jeg gitt blanke fa*en og tenkt “Er det så nøye egentlig?”, og solt meg helt truseløs. Mens nå er jeg livredd for at strålene skal treffe, for jeg vil jo ha best mulig resultat av den dyre behandlingen jeg holder på med.

Flere som blir påvirket av mørketiden? 

Min ønskeliste til jul i år..

                   
1. Deilige UGGs tøfler som jeg kan tre på bena om morgenen når jeg fryser 2. Morgenkåpe som også kan gjøre det litt lettere å komme seg opp en kald morgen 3. Stavmikser til å for eksempel lage hjemmelaget blomkålsuppe, mm´m! 4. Slalomski! Det har jeg ønsket meg lenge, men enda ikke tatt skrittet til å investere i 5. Kåpe fra Dagmar. Ønsker meg den i brun, den er SÅ FIN! 6. Ny Sportsbh som ikke er svart. 7. Ulvang-genser i hvit 8. Vaffeljern – må jeg kjøpe meg uansett, så helt perfekt om jeg får det i julegave 9. Nydelig julekjole fra Nelly som jeg egentlig tenker å bestille med det samme. Perfekt å bruke på selveste julaften! 10. Kjøkkenmaskin. Jeg er ikke den ivrigste bakeren, men kanskje om jeg hadde hatt en kjøkkenmaskin? 11. Fudge violet toning shampoo beste shampooen for å fjerne gulskjær i håret (Adlinks)


Så dette er hva jeg ønsker meg til jul i år! I tilfeldig rekkefølge, for jeg ønsker meg ALT! Det er jo lov å håpe, hihi. Jeg liker å se hva andre ønsker seg til jul for å få inspirasjon til hva jeg selv kan ønske meg, så jeg håper innlegget falt i smak? I år kan man se ut i fra ønskelisten min at jeg er i ferd med å bli voksen, da noen av ønskene er praktiske ting som ullgenser og kjøkkenutstyr. Ting som jeg gjerne skulle hatt – men som jeg fortsatt synes er kjedelig å bruke penger på (ikke voksen nok enda.. haha). Perfekt å ønske seg til jul da! Krysser fingrene for at noen av disse fine tingene ligger pakket inn under juletreet i år ♥ 

Hva ønsker du deg til jul i år?

Hvor er rumpa mi blitt av?


Hvor er rumpa mi blitt av?? NÅ må jeg begynne og spise mer og trene mer styrke. Trodde alle kakene og dessertene jeg hele tiden spiser på jobb skulle legge seg på rumpeballene, men nope. Stine kommenterte på trening i dag at jeg er blitt tynnere, og hun har helt rett. Jeg mistenker at det skyldes lite styrketrening (dermed også et mindre matinntak), og derfor har jeg sånn passe ubevisst gått ned 5-6 kg siden jeg flyttet til Trondheim. Liker ikke!! Merker at jeg har mye mindre å gi på trening også, jeg har blitt svakere i de aller fleste øvelser 🙁

Vi har ikke hatt badevekt før jeg nå nylig fant fram min gamle i flyttelasset, og tallet visste 5 kg mindre enn sist jeg veide meg i sommer. Badevekt er egentlig noe jeg føler at man ikke trenger å ha i hus, men i dette tilfellet fikk jeg meg en skikkelig reality check. Nå skal det bli skjerpings! Rumpe er det fineste som finnes, så den SKAL jeg ha tilbake. 

Svar på alt om Cabarete/Studyaway
⋅Theme party: Pirates of the Caribbean⋅

 

Hvordan bestilte du et slikt studie? (via en organisasjon, personlig osv.)

Jeg bestilte via StudyAway. 

Går det ann å være lengre enn 3 mnd?
Ja, bestilling av flybilletter gjør du selv. Men om du tenker å ta eksamen så må du hjem! Men når du tar eksamen er opp til deg, enten jul eller vår. 

Hvordan var en typisk skoledag? 
Jeg som hadde matte, sosiologi og gym hadde ikke mange timer med skole per dag. De fleste lærerne som underviser i de forskjellige fagene er ikke i Cabarete gjennom hele oppholdet (3 måneder), de reiser ned i perioder, så undervisningen i de forskjellige fagene er også i perioder. Jeg hadde kanskje skole fra kl. 08:00-11:00 en dag, og neste dag fra 12:00-15:00. – Ikke de lengste dagene altså, men spørs hvilke fag du tar! De som tok f.eks. spansk hadde mye skole. 


Slik så skolen ut. Og rett utenfor kunne vi kjøpe superbillig og god lunsj. 

 
Bodde du i leilighet? (med flere, eller alene?)
Jeg bodde i leilighet med flere, som vi leide privat! Du kan lese mer om bosituasjon HER. Anbefaler deg å lese innlegget om du vurderer å dra! 


Hei Tuva! Jeg reiser med studyaway nå i januar, men er så usikker på hvilke fag jeg ønsker å ta. De tilbyr norsk, matte og kroppsøving. Vil du anbefale å ta flest mulig fag med undervisning? Jeg vurderer undervisning i ett fag, og nettstudier på to fag, men begynner å lure på om jeg bør velge to fag med undervisning istedenfor, og bare et på nett. Har du noen råd? Hvordan opplevde du selv undervisningen der nede , var den nyttig? Lurer også på om mye av det sosiale ligger på skolen, og at jeg heller derfor bør velge flest fag med undervisning. For mye “fritid”/selvstudie er sikkert ikke så gøy heller haha. Setter såå stor pris på svar 🙂
Hei! Den sosiale biten skal du ikke uroe deg for. Det sosiale foregår for det meste etter skoletid 🙂 

Jeg opplevde undervisningen i enkelte av fagene som utrolig nyttig, andre ikke. Om det er fag du føler deg mer trygg på og som er et typisk “lesefag”, så kan du fint klare deg kun med nettstudier. Men da må du selvfølgelig være mer strukturert! I nettstudiet står alt utrolig bra forklart, man kan lese i eget tempo, gå tilbake, repetere og det kommer spørsmål og “prøver” underveis. Prøvene blir sendt til en lærer fra Sonans, og læreren gir deg tilbakemelding på alt av prøver du sender inn. Du sparer i allefall mye penger på det, om du mener at du klarer deg på egenhånd! Ikke nøl med å ta kontakt med StudyAway hvis du er usikker på noe, de er veldig behjelpelige både før reisen og under oppholdet. De tjener jo selvfølgelig på at du velger å ta undervisning, da 🙂 


Hei! Vurderer dette selv, kan du skrive et utfyllende innlegg om turen din til Cabarete? Alt fra pris til opphold, eksamen, stipend og om du anbefaler det videre(?) 😀
Hei! Om du reiser dit for opplevelsen sin del kan jeg garantere deg at du ikke vil angre. Jeg hadde det virkelig helt fantastisk i Cabarete, og jeg ser på turen som noe av det beste jeg har opplevd. Stedet, varmen, alle folkene, venner for livet, kulturen og ja. ALT! Men. Her kommer et stort MEN! Man drar ikke dit hvis man satser på toppkarakterer! I såfall må du være ekstremt strukturert som person. Når man kommer ned dit blir og blir påvirket av omgivelsene, er det ekstremt vanskelig å klare og stå over alt det sosiale som skjer hele tiden. Men for opplevelsen sin del? KJØR PÅ!

Skolemessig opplevde jeg det som noe useriøst dessverre, enkelte av lærerne vi hadde var mer ute og festet enn oss elever. Forsov seg til timene.. Og helt ærlig? Mistet totalt respekt for en av lærerne jeg skulle tilbringe mest tid med, når denne læreren fortalte meg at jeg var en typisk “dum og deilig” jente som bare kunne bruke sjarmen min for å seile meg gjennom skolen. Han mente at jeg måtte slutte og leke dum og deilig og stille dumme spørsmål i timen, som jeg “egentlig visste svaret på”(!). Jeg klarte dessverre ikke å forholde meg til læreren i ettertid. Vet ikke om læreren fortsatt underviser gjennom StudyAway. 

Men ikke misforstå meg totalt! Å reise gjennom StudyAway har mange fordeler, det at man reiser sammen som en gruppe og knytter mange nye bekjentskap. De har mange flinke lærere også, så jeg har hatt en veldig positiv opplevelse altså. Jeg misunner alle som reiser til Den Dominikanske Republikk/Cabarete, om det er via StudyAway, ferie eller kun tar nettstudier, så vil du nok aldri angre! 


Hvor lenge før meldte du deg på? Har en mistanke om at jeg er litt sent ut hvis jeg vil starte nå etter jul haha..
Tror jeg meldte meg på litt under to måneder før avreise. Vet ikke når fristen går ut, men det finner du sikkert på hjemmesiden til Studyaway. Hvis ikke kan du bare sende en mail, de er veldig behjelpelige med alt det praktiske. 

Kjenner du noen som har reist med gostudy? Vet du isåfall hvilke erfaringer de har med det?
GoStudy har jeg null erfaringer med! Dessverre. 

Hvilke fag tok du opp, og måtte du ta eksamen i alle fagene? I såfall, hvordan foregikk disse eksamenene?
Jeg tok opp matte, sosiologi og gym – og eksamen i alle fagene tar man når man kommer hjem til Norge, enten til jul eller om våren. Det er enten skriftlig eller muntlig eksamen, spørs hvilke fag du tar. Gym for eksempel er både skriftlig og praktisk eksamen. Matte er skriflig, mens sosiologi, historie og naturfag er muntlig. I naturfagen (som jeg ikke har tatt enda) tror jeg også du må gjennomføre et forsøk når du tar privatisteksamen. 


Hvor mange penger satt du av til dette? (lommepenger, reise, opphold, STIPEND?)
Du får borteboerstipend (tror jeg det er), av lånekassen. Utenom stipend er det lurt å spare opp ekstra lommepenger, for det går fort en del penger når man er på studietur og vil oppleve mest mulig. Jeg hadde med meg hele sparekontoen min jeg, og helt ærlig vil jeg ikke tenke på hvor mye penger som gikk ut av den. Jeg vet faktisk ikke, og jeg vil ikke vite (hehh..). Men det spørs jo hvordan du er som person, jeg ble plutselig helt YOLO og shoppet som en gal de gangene vi dro på helgetur til hovedstaden. 

Men med en mer fornuftig og økonomisk tankegang kan man leve veeldig billig i Cabrete! Mat kan kjøpes billig, spesielt hvis man handler på de mer lokale stedene, og å spise ute er også relativt billig. På de lokale resturantene kunne man spise en komplett, god middag til rundt 30-50 kroner. Faktisk kunne det være billigere å spise middag ute i stedet for og handle inn masse middags ingredienser på supermarkedet. Jeg shoppet som sagt en god del når jeg var på helgetur i hovedstaden, men i selve Cabarete går pengene mest til mat, utflukter og fest og moro. 

Er det noe du skulle ønske du visste om før du dro?

Hvor DYRT det egentlig er. Eller.. Hadde jeg visst det på forhånd, ville jeg kanskje ikke dratt. Og det ville vært synd, for jeg er utrolig glad for at jeg dro!

Følte jeg ikke gjorde annet enn å betale til StudyAway og ting i forbindelse med reisen. Det kommer også en hel del uforventede kostnader i forkant av studieturen også, flybilletter må man bestille selv (10 000kr betalte jeg), vaksiner, bøker osv.. Jeg anbefaler deg å lese dette innlegget som Johanne har skrevet, ei jente jeg var sammen med i Cabarete. Der har hun skrevet om alle kostnader man behøver å vite om. Tror ingen direkte angret på at de reiste med StudyAway, men vet at flere som i utgangspunktet hadde tenkt å ta ett halvår til med dem, avbestilte neste semester. Nettopp fordi det ble for dyrt!Hei Tuva,jeg leser bloggen din hver dag men kommenterer aldri…vil bare si at jeg er fra Dominikanske Rep selv,men familien min er fra Santo Domingo..lurer på hva favoritt maten din der nede var og om du smakte på lokal mat? <3 🙂 ble så glad for å se en blogger dra dit,ettersom de fleste bare drar til Gran Canaria eller Thailand på ferie!
Hei du! Så gøy 🙂 Santo Domingo er jo hovedstaden i Dominikanske Republikk, hehe. Jeg var der to ganger! Smakte på mye lokal mat, fisk, kjøtt, kylling, ris og bønner. Lokal mat var billig å kjøpe, og veldig godt også. 

Hvordan finner jeg mere informasjon om å ta opp fag i utlandet slik som du gjorde? 🙂
Jeg ble tipset gjennom en venn som jeg reiste sammen med! Men om du googler “Studere i utlandet” kommer masse alternativ opp 🙂 

Var det mye fritid?
Spørs hvilke og hvor mange fag du tar. Jeg som hadde matte, gym og sosiologi hadde mye fritid! I perioder var det mye matte. Men de aller fleste hadde nok av fritid! Men fritiden må man også bruke på nettstudier, hvor man hver uke må fullføre 5%.Fritiden gikk for det meste til å jobbe med brunfargen på stranda. Og spise masse masse god mat!!
Ooog noen forsøk på å holde formen.. Kremt.  


Dette innlegget tok sin tid.. Så jeg håper alle fikk svar på det de lurte på! Til slutt anbefaler jeg å ta kontakt med StudyAway om det noe du er usikker, de er superbehjelpelige og svarer på fortløpende, så ikke nøl med å ta kontakt. Ingen spørsmål er dumme, det kan jeg love dere. Jeg fikk hjelp til mye rart i forkant av reisen. 

Starten på modellkarrieren min?

God kveld! Har vært og lekt meg som “modell” i dag igjen! Alle har vel en liiten modell i seg?? En pitteliten? Det er faktisk overraskende gøy å være i studio og ta bilder og leke litt modell i ny og ne. Men ekte modeller spiser kanskje ikke grandis og en halv liter med iskrem etter shoot.. </3

Jeg er glad for at jeg hoppet ut av komfortsonen min og svarte “ja” da Nandita kontaktet meg på Facebook for en stund siden. Vanligvis ville jeg bare svart nei, eller ikke orket å svare. Selv om jeg er blogger er det å ha en fotoshoot med all fokus på meg og min prestasjon, helt utenfor min komfortsone. Hvitt lerret, lyskastere og kamera rett opp i fleisen.. Hjelp!! Ingenting å gjemme seg bak. Nå begynner jeg derimot sånn smått å bli høvelig varm i fletta, og nølte ikke med å si ja når Nandita spurte meg igjen om å stille opp på shoot. Gøy gøy! Nandita studerer foto ved Norsk fotofagskole, og hun har hele tiden forskjellige skoleoppgaver å levere – og det er der jeg kommer inn i bildet. Vinn-vinn for begge to! Hun bruker meg som modell, og jeg får fine bilder til bloggen. 

· Some behind the scenes pictures ·


Cool?? Fortsatt litt usikker på hva temaet for oppgaven hennes var denne gangen, men det var noe med streker i allefall, haha. Kult ble det i allefall!


En liten sneak peak! Tror bildene blir kule, gleder meg til å få tilsendt resultatet.  

Helt på slutten prøvde Nandita å lære meg med kamerainnstillinger og litt generelle fototips. Oh my god.. Kamerainnstillinger er sjukt avanserte! Lærte et par fine triks, men fortsatt føler jeg meg nokså blond på området. Ønsker meg en personlig fotograf som Khloe Kardashian som kan fotfølge meg rundt over alt og ta “randome” bilder, og redigere de for meg. Det hadde vært fint det. 

Caribbean style

Heihei! I dag har jeg vært hos Elin på Injeksjonsspesialisten og fikset litt opp i leppene mine. For litt over en måned siden var jeg hos henne og fylte Juvederm i leppene, og planen var egentlig å ta en etterbehandling denne uken. Noe påfyll ble det ikke, faktisk så måtte hun heller ta ut litt fra leppene. Det hadde dannet seg klumper(?) i leppene mine som måtte fjernes først. Det var heldigvis ingen problem, og ikke særlig vondt heller! Utrolig betryggende at Elin er så nøye som hun er, jeg for min del så ikke på “klumpene” som et stort problem, men hun nekter å behandle videre på noen lepper som ikke ser 100% bra ut. Litt småirriterende, det tar jo mye lengre tid da haha… – Men også betryggende at hun er så streng på det. Da vet man at resultatet blir bra til slutt!!

Holder på å jobbe med svarene på spørsmålene dere har stilt angående studiereisen jeg hadde med StudyAway, i Cabarete. Hadde tenkt å poste innlegget før jeg drar på shoot om en times tid, men rekker ikke å bli helt ferdig! Må bruke litt mer tid på det, vil jo gjerne gi dere som lurer på ting et så utfyllende svar som mulig. Men da har dere i allefall fortsatt mulighet til å spørre om det er noe mer dere lurer på!? Får hele tiden kommentarer og mailer med spørsmål fra lesere som enten tenker på å dra, eller som allerede har bestilt reisen. Forståelig at dere sitter med mange spørsmål, det gjorde jeg også! Heldigvis hadde jeg en venninne som allerede hadde vært med StudyAway, og jeg bombarderte henne med spørsmål. Nå kan jeg være deres venninne, så bare spør! Svarene kommer i løpet av dagen eller morgendagen. Magnus baby og meg ♥ Sukk.. Her var livene våre komplett! Elsker denne herlige gutten, vi lo så mye sammen at jeg etterhvert måtte flytte meg unna han i mattetimene for å få gjort noe, haha. Dette var faktisk på 18 årsdagen hans, vi dro rett etter skolen og spiste pannekaker med masse nutella og is!! Lovelovelove ♥


Caribbean style! Fra den første temafesten vi hadde, som selvsagt var “Pirates of the Caribbean”.