BARE PÅ FERIE

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Jeg tror jeg liker meg her i Oslo, jeg! Jeg elsker hvertfall leiligheten, rommet mitt og mine roomies, jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd. Det er egentlig kun tilfeldigheter og bra timing som gjorde at jeg tok avgjørelsen om å flytte, men vet dere.. Dette blir bra! Om ikke lenge begynner jeg på skolen igjen og da føles alt kanskje mer som “hjemme”, for akkurat nå har jeg følelsen av å være på ferie. Trondheim er fortsatt hjemme for meg. 

I kveld skal jeg på vors til en gjeng fra Tromsø, det blir gøy! Blitt en del drikking siden jeg kom ned hit, så det skal bli deilig å roe litt ned etter helgen. Før det braker løs igjen om noen uker under Findings… Muligens derfor det også føles ut som at jeg kun er på ferie, haha. Vi blogges ♥

 

HVILKEN PRIVATSKOLE ER BEST I OSLO FOR Å TA OPP FAG?SØNDAG PÅ HUK BADESTRAND 

Vi trosset lite nattesøvn og hangover, og kom oss ut til badestranden Huk for å nyte de deilige varmegradene på søndag. Den slitne kroppen blir ikke bedre av å ligge inne i en varm leilighet, og dessuten trengte Kroatia-brunfargen et lite boost. Synes det var et fint sted til å være så nærme byen, absolutt, men det var så mye tang og steiner at jeg heller vil kalle det for ei fjære enn ei strand – haha. Men nordlendinger er kjent med akkurat det, og når været er så bra som det har vært, er det ingen vits i å surmule. Klimaforskjellen fra sør til nord ER merkbar! Som forventet var det overfylt av mennesker, men jeg elsker å se på mennesker, så det gikk greit. Man kan vel ikke mislike mennesker om man frivillig bor i Oslo? Haha.. Kanskje jeg skifter mening om noen uker 😉 
 


I dag skal jeg finne ut av livet akà finne ut hvilken skole jeg skal begynne på her i Oslo. Har fått mange gode tips og erfaringer fra dere, men uansett hvilken skole jeg ender opp på så finnes det jo gode og dårlige lærere. Jeg trenger en god matte-, norsk- og naturfaglærer! Akademiet, Sonans eller Bjørknes da? 

 

HVEM TRENGER EGENTLIG MANNFOLK?

Som dere ser har jeg hatt nok å holde på med i dag, både med å bære alt opp fire etasjer og pakke ut. Kommet godt på vei men fortsatt mye igjen. 

Hvem trenger egentlig mannfolk? JO, flytter du i 4. etasje uten heis er det greit med litt mannfolk-krefter. Jeg hadde akkurat bært opp den tredje esken, da nabomannen (som jeg ikke hadde rukket og hilst på da) kom som en Gud ut av døren og spurte “do you need some help??”. Svette meg bare: YES PLEASE! Sekundet etter løp han opp og ned trappene, bar alt inn for meg og avsluttet med “That’s it? Just knock the door if there’s anything else”. Tusen takk til nabomannen! Selvsagt var han ikke norsk, hvem nordmann ville hjulpet en fremmed med stor glede? 

Det var dagens store høydepunkt! Når jeg skrev dette merket jeg at det kanskje hørtes litt shady ut, men denne mannen var bare genuint hyggelig. Flott nabo! 

 

HILS PÅ MINE NYE ROOMIES

Hils på mine nye roomies, Enja og Anette 


 

Tromsø-jenter begge to, men jeg kjente kun Enja fra før av og det er nettopp derfor jeg havnet her i leiligheten sammen med dem. Vi var bestevenner på barne- og ungdomsskolen, men har de siste årene hatt lite kontakt. Naturligvis blant annet fordi hun har levd livet sitt i Oslo. Disse to fine jentene skal jeg altså leve og bo sammen med i tiden fremover, og hittil virker det selvfølgelig bare hyggelig. Hehe. Spent på hvordan det blir å bo i “jentekollektiv” – det har jeg aldri gjort før. Har kun bodd med Therese og gutter før, så ja, interessant blir det. Nå er jo både Enja og Anette utdannet make-up artister, og det tenker jeg å dra nytte av. Skal for alvor lære meg sminke på ordentlig! 

 

NY OSLO-BORGER!

Processed with VSCOcam with f2 preset

– VELKOMMEN TIL MITT NYE ROM I OSLO – 

Processed with VSCOcam with a6 preset
Utsikten fra vinduskarmen i mitt nye rom. Klager ikke på den altså.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Ting gikk ikke etter planen og jeg ble rastløs, så da bestilte jeg en one way ticket. Det betyr vel at jeg er flytta til Oslo da? HJELP! Venter bare på sengen min og alle klærne mine som forhåpentligvis kommer på mandag – først da kommer vel følelsen av at jeg faktisk skal bo her. Nå sover jeg på sovesofa i stuen og er mest bare totalt forvirret og forstår ingenting. For meg som kun har vært turist i Oslo tidligere, er Karl Johan, Slottet og Aker brygge alt jeg kjenner til – men slapp av Oslo-borgere, jeg har allerede skjønt at Oslo har mye annet fint å by på. Men kommer ikke foruten at jeg føler meg helt “lost” og vettskremt, for jeg har jo “ingenting” her i Oslo. I Tromsø har jeg familie og venner, i Trondheim hadde jeg V å støtte meg på. I Oslo er jeg er kun meg. Hvilken skole skal jeg gå på og hvor skal jeg jobbe – de to store spørsmålene jeg må konsentrere meg om først og fremst. 

Det ordner seg nok. 

HEKTISK HELG I MØTE

· EN FIN LITEN KAMERARULL FRA KROATIA · 


Ut i fra bildene kan det se ut til at det bare var meg og Karen på ferie, men vi var totalt 12 stykk som reiste sammen. Jeg og Karen er bare veldig glade i å ta bilder av oss selv, og da blir det sånn, haha. Men vi var der – som sagt – med hele min fosterfamilie, alle “barna” og barnebarn, hvor minste snuppa knapt var 6 måneder gammel, som jeg er tante til ♥ Familieferie er så fint og koselig, skulle helst hatt en slik tur årlig! Når fostermoren min blir 60 år (om 5,5 år) har hun lovet feiring i Australia, og det tar jeg henne på ordet på 😉 ♥ Jeg er klar!

Denne helgen blir passelig hektisk! I tillegg til jobb i dag og i morgen må jeg pakke alt som skal være med meg nedover til Oslo, for på mandagen sendes flyttelasset mitt. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å flytte allerede denne helgen, men på grunn av dårlig planlegging har jeg ikke rukket å sende ned flyttelasset. Lite vits å dra nedover uten tingene mine. Heldigvis er det for det meste bare klær som skal pakkes, resten av tingene, som litt møbler, kjøkkenutstyr osv. blir igjen hos V inntil videre. Jeg flytter inn i et fullt møblert kollektiv med to andre jenter, så trenger ikke så mye mer enn klær, seng og meg selv. V og jeg skal kjøre nedover, slik at det blir enklere å dra på IKEA, og så får jeg hjelp med bæring og alt det praktiske rundt flyttingen. Jeg er glad for at jeg har han i livet mitt. 
 

HJEMME, MEN FLYTTER ALLEREDE TIL HELGEN

Processed with VSCOcam with a5 preset

En uke i Kroatia er alt for lite og går alt for fort! Det blir nesten mer stress enn ferie, fordi man prøver å rekke mest mulig på den tiden man har. Og så er jo jeg en av dem som vil ha den dypeste brunfargen, så mye av tiden blir tilbringt på stranden. Men jeg rakk å dykke for første gang og HERREGUD så gøy det var! Sånn utenom at jeg holdt på å tisse på meg, da jeg ikke turte å slippe ut strålen i våtdrakten. Ganske slitsomt å være pissetrengt under vann når man prøver å nyte øyeblikket, men en fantastisk opplevelse var det likevel. Neste gang må jeg sørge for at blæra mi ikke ødelegger for meg. 

Jeg er alt hjemme igjen i Trondheim og har vært her i to dager allerede. Jeg er ikke helt i form, slapp i kroppen og tung i hodet, men sa likevel ja til å ta på meg ei ekstravakt på jobb.. Må bare jobbe litt nå mens jeg har muligheten før jeg flytter til Oslo, vet jo ikke hvor lang tid det går før jeg finner ny jobb der nede. Sånn som det ser ut nå flytter jeg faktisk allerede til helgen. Sykt. Jeg er livredd!

Og dere.. Det er bare jeg som klarer å dra på ferie med to kameraer fri for strøm og ingen lader!! Haha. Derfor har jeg så og si kun iphonebilder fra ferien, men jeg kan lage et lite blogginnlegg med oppsummering fra ferien om noen ønsker det da? ♥ Har selvfølgelig shoppet litt også, det tenker jeg å vise dere i løpet av uken. 

Håper dere synes det er koselig at jeg gir litt lyd fra meg av og til ♥ Ser for meg at det blir mer action her inne framover. 

 

STOPP TIDEN LITT

For en deilig ferie dette har vært så langt! Så langt elsker jeg alt jeg har sett av Kroatia, og tenker at èn uke ikke er nok for min del av dette fine landet. Angrer på at jeg ikke leste meg litt opp på historien bak Kroatia før jeg reiste (noen er visst blitt glad i historie..), så jeg hadde forstått mer av bakgrunnen til de flotte, fredet bygningene i byen, f.eks. 

Jeg er her med hele fosterfamilien+Karen for å feire min kjære fosterfar sin 60-årsdag ♥ Jeg bruker sjeldent ordet “foster” først når jeg snakker om fosterfamilien min, men folk skjønner ikke alltid hvem jeg snakker om hvis jeg sier “jeg skal reise med familien”. “Fosterfamilie” høres så kaldt ut, så jeg liker egentlig ikke ordet. Uansett! Jeg koser meg sammen med hele gjengen, dagene går i ett med sol, bading, kos, mat og vin. Både store, mellomstore og små koser seg, og for meg er det veldig koselig å med Karen. Jeg er helt ferdig på kveldene, så utrolig utslitt, sovner av uten å tenke. Det er så godt. Jeg må nyte de siste dagene på ferie med familien, for store omveltninger skjer når jeg kommer hjem. Da flytter jeg til Oslo!

– FEIRING AV SNORRE SIN 60-ÅRSDAG –

Relationship goals! Å være så forelsket etter snart 30 års ekteskap er det fader ikke mange som er. 

Tar gjerne i mot tips om Kroatia, om du har! Er det noe jeg MÅ se eller gjøre mens jeg er her? 

 

FORSOVE SEG TIL TO FLY…

Hei fra flyplassen! For en stressa morgen dette har vært. I kjent stil pakket jeg i siste liten, og allerede nå kommer jeg på at kameraladeren ligger igjen hjemme. Ja ja, jeg har da med pass og penger, alt annet kan man faktisk kjøpe! Ikke bare jeg som har med kamera heller på ferie, så det løser seg nok uansett. Har lyst til å oppdatere dere i løpet av uken <3

Kan straks sette meg på flyet å puste ut, forhåpentligvis med søsteren min ved min side. Det kvinnemenneske der er faen mer håpløst enn jeg trodde var mulig, as we speak sitter hun på sin TREDJE flybillett fra Tromsø til Trondheim (hvor vi begge skal fly til Kroatia fra). Det skal faktisk ikke gå an å miste to fly.. Ante meg at noe var galt da hun ikke turte å ta telefonen i morges! Hun lander i Trondheim 50 minutter før avgang til Kroatia, og det er ikke helt heldig når man bør være på flyplassen to timer før utenlandsreise 🙂 Men heldigvis fikk hun ordnet slik i Tromsø at hun fikk flybillett og bagasjen sendt helt fram, hvis ikke hadde hun aldri rukket det. Satser på at alt går fint, ville vært max kjedelig for henne å bli stuck her i Trondheim etter å ha kjøpt tre flybilletter hit hahahaha. Blogges fra Kroatia <3

Comfy traveling