Gjesteinnlegg – Charlotte har fått solvett

Må vel starte med å introdusere meg selv. Mitt navn er Charlotte, og jeg har fått solvett!

Helt siden Tuva var i Oslo og lærte om solariumets “mørke sider”, har hun altså oppfordret meg (og resten av Norges ungdom) til å gå samme vei som henne. Altså å ta mindre sol, eller helst slutte.

Må vel være ærlig og si at jeg egentlig ga blaffen i hele greia til og starte med, helt til jeg så hvor seriøst Tuva tok oppgaven. Den første uka etter Tuva kom hjem spurte jeg henne flere ganger om hun kunne være med på brun og blid bare for å holde meg med selskap mens jeg skulle ta sol, dette endte altså ikke med hell. Tilbakemeldingen var vel noe slikt: “Charlotte, du må slutte med å ta sol”, “Det skjer ikke” eller “Du ønsker faktisk å få kreft, ja”.. Til slutt ga jeg opp og lot henne heller fortelle meg litt om hvordan solariumet faktisk angriper kroppen min.

Etter at jeg hadde hørt på Tuvas forklaring, måtte jeg surfe litt på internett for å sjekke om det virkelig var så farlig med solarium som hun skulle ha det til. Da jeg kom inn på div. nettsider fikk jeg umiddelbart bakoversveis! Tenk at jeg faktisk har drevet med en form for “selvskading” i over to år. Kan ikke love dere at jeg aldri kommer til å ta sol igjen, men mitt forbruk kommer virkelig til og reduseres kraftig framover. I og med at jeg faktisk er i den kategorien som i høyere grad frarådes solarium, har jeg jo virkelig god grunn til det.

Her kommer en liste hentet fra Ung.no, som viser hvem som i høyere grad frarådes bruk av solarium.

♦ De under 18 år 
♦ De som aldri blir brune, eller som ikke blir brune uten å bli brent 
♦ De som er solbrente 
♦ De som har eller tidligere har hatt hudkreft eller de som har familie som har eller har hatt hudkreft 
♦ De med mye fregner 
♦ De med et stort antall eller unormale føflekker eller pigmentflekker
♦ De med naturlig rødt hår 
♦ De som i barndommen ofte har vært solbrent og som har hatt kraftige forbrenninger 
♦ De som bruker visse typer medisiner

Så hvis DU kjenner deg igjen i lista ovenfor, er kanskje en redusering av solariumsbruk ikke så dumt for deg heller!

Til slutt vil jeg bare spørre dere lesere om noe, har dere noen gang tatt sol mens dere har hatt noen form for sår på kroppen? For en stund siden gjorde nemlig jeg det, uten å tenke over det. Og det kjentes ut som om noen stakk ei nål ned i såret flere ganger mens jeg lå i solariumet! Noen som har opplevd noe lignende?

Mvh
Charlotte Salamonsen

Husk å stem på Tuva HER!

Tenk så mye penger!

Alle som har tatt solarium vet at det er veldig kostbart, men har du tenkt over hvor mye penger vi egentlig bruker i året for å være brune?

Vi kan jo ta meg som et eksempel:
På mitt verste tok jeg sol fire ganger i uken. Jeg brukte rundt 100 kr på hvert besøk.
100 kroner x 4 besøk = 400 kr
EDIT: 400 kroner x 52 uker i året = 20800 KRONER I ÅRET PÅ SOLARIUM

Mitt solariumsbruk var jo da helt ekstremt, men TENK hvor mye penger jeg har brukt på det tullet der. Tenk på alt annet jeg kunne brukt pengene på! Angrer veldig på at jeg har brukt så mye penger på å ødelegge huden min. Det eneste jeg har fått igjen for pengene er større risiko for hudkreft. Ung og dum, kalles det!

Husk å stem på meg HER

Tacokveld

God morgen! Det er så deilig med høstferie, selv om den bare varer i noen dager, men herregud så deilig det er. I går hadde jeg, Therese og Charlotte en skikkelig rolig og koselig kveld. Vi leide film, kjøpte inn taco, brus og masse godteri. Av og til er det godt og bare slappe helt av og ta livet med ro.

Taco ♥

Vi leide Asylum..

Hahaha, jeg sovna av etter ti minutter så jeg kan dessverre ikke fortelle dere hva jeg synes om den.

Charlotte sov over hos meg, så nå ligger vi begge med hver vår smågodtpose til frokost.

Mon tro hva denne dagen har å by på..

HØSTFERIE <3<3<3

Therese og Bella kom nettopp å vekte meg fra en alt for lang powernap. Men det gjør jo ingenting, vi har jo høstferie!! Kjenner at jeg virkelig trengte en ferie nå. HØSTFERIE<3<3<3<3<3 


Fine, fine Bella ♥ Hun er helt nydelig, får kjempe lyst på hund selv når jeg ser så søte voffiser. Men når jeg tenker meg om så er det ikke aktuelt at jeg får meg hund når jeg så vidt klarer å ta vare på meg selv.

Hei, se så fin jeg eeeer♥


Nå skal jeg og Therese dra på butikken å leie film å kjøpe inn taco og alt man trenger for en koselig aften, så kommer Charlottepijah snart. Herlig start på ferien, love life akkurat NÅ ♥

– Har du og høstferie?

Svar på spørsmål angående selvbruningen

Jeg var litt dårlig på å forklare, så her får dere svar på det dere lurte på om selvbruningen jeg anbefalte i dette innlegget.

– Flekker den av på klær?
Nei, det gjør den ikke i det hele tatt. Ikke på undertøyet en gang.

– Vet du om andre plasser man kan få kjøpt den enn hos Henriette?
Nei, det vet jeg ikke. Hun sa noe om at den ikke selges i Norge? Vet DU kanskje hvor man kan få kjøpt den?

– Er dette èn gangs bruk? Bruker du hele boksen på en gang?
Nei. Du heller alt innholdet i en bolle – dypper hele kluten ned i, vrir den så godt du kan til den nesten er helt tørr, så smører du deg. Når du er ferdig heller du tilbake det som er igjen. Kluten er heller ikke èn gangs bruk, den vasker du bare i vaskemaskinen.

– Tørker den fort?
Ja, den tørker kjempefort. Tror jeg kunne kledd på meg ti minutter etter, men for sikkerthetsskyld så ventet jeg litt lenger.

– Lukter den stygt?
Den lukter ikke i det hele tatt! Der og da når man smører den på så lukter den selvbruning, men den lukter ingenting når den har tørket inn i huden.

– Varer fargen lenge?
Det er nå 6 dager siden jeg smurte meg, og fargen sitter godt enda – og det ser bra ut. Noen nesten-usynelige skjolder har det kommet nå, men det er vel fordi jeg har vært sløv med å smøre meg med fuktighetskrem – noe det er meningen man skal gjøre. Fuktighetsskrem som man skal bruke medfølger, men blir man fri er det ingen problem å bruke en annen.

– Noe mer dere lurte på?:-)

Satser på en 2’er

I dag har jeg gjort alt annet enn jeg burde. Egentlig burde jeg sittet hjemme i kveld med nesen helt ned i matteboka siden vi har prøve i morgen OG, men det fristet mer å dra bort på revyen for å være litt sosial. I år er jeg er egentlig instruktør på monkeyrevyen, men har ikke hatt tid og energi til overs for å være der. Monkeyrevyen er forresten revyen til ungdomsskolen jeg gikk på, hvor jeg har vært aktør selv. Til dere som nettopp satt som et stort spørsmålstegn, så er i allefall aktør det samme som en skuespiller. Bare at på revy så heter det aktør. SÅ VET DU DET! Har du noen gang vært med i en skolerevy?


I’m so pretty, and I know it!

Jeg satser på at mattekunnskapene fra ungdomsskolen fortsatt er der når jeg trenger dem i morgen. Tror jeg da med andre ord satser på en 2’er.

The ugly truth

Jeg må nok beklage ovenfor både meg selv og dere, for at jeg viser disse stygge bildene til ALLE dere. Bak make-upen skjuler det seg nemlig en del stygge kviser som jeg aldri hadde trudd ville se dagens lys her på bloggen:

Urenheten skyldes SOLARIUM! Huden min er blitt skikkelig fet og irritert etter all solingen. Huden har riktignok blitt mye bedre etter at jeg sluttet med solarium og begynte på noen utrolig brae produkter som jeg visste dere i DETTE innlegget.

Nettopp, du trodde kanskje som meg at masse solarium hjelper i mot kviser? FEIL, det stemmer ikke. Skal fortelle mer om akkurat det i et eget innlegg. Tilbake til poenget: mine spor etter solariums misbruket mitt.


Her ser dere flere føflekker jeg har fått i ansiktet, samt min fete hud.


Det er ikke bare i ansiktet jeg har fått føflekker. Denne har plassert seg på undersiden av leggen min. Den er ikke så stor, men som dere ser så er den veldig svart! Jeg synes den er litt skummel, så jeg har tenkt å høre med de i kreftforeningen om jeg burde gå til legen med den.

Pigmentflekker har jeg også fått:

De er mye tydeligere enn hva bildet viser. Slike flekker har jeg et par av på kroppen, pent, hva? De har bleknet litt etter at jeg sluttet med solarium, heldigvis.Takk til speilrefleksen som gjør en utmerket jobb med å vise mine vakre sider så godt!

Husk å stem på meg HER ♥

– Hva tenker dere egentlig om dette?
– Har du fått noen noe lignende etter solarium?

I dag har jeg..

..spist taco til frokost, lunsj og middag..

daffet rundt i det som absolutt alle bloggere i Norge har blitt sponset – kosedress/heldress/onpiece, kall det hva du vil..

Like tiltrekkende som alltid, joda, takk for det!

Beundret rotet mitt ♥

Sittet på PCn så og si i hele dag..

Til deg som lurte: Ja, PCn min blir utrolig fort varm!

Beste smågodtet eveeer..

Spist ei stor plate med melkesjokolade..

Dette bildet la jeg ut kun for å være bad girl.

Dagen min har med andre ord vært like interessant som dette innlegget.