DE SØTESTE VINTERSKOENE

ADLINK / SPONSET 


 

SVEA BOOTS – ROSASVART OG NATURE // FRA JUNKYARD

Se hvem som har fått seg roooosa vintersko!! Jeg er blitt helt betatt av disse søtingene. – Og det sier hun som egentlig ikke liker rosa klær (eller, gjør jeg kanskje?). I år var jeg usikker på hvilke, eller i det hele tatt om jeg skulle ha ordentlige vintersko, men fornuften slo heldigvis inn den dagen jeg skulket skolen fordi jeg frøys sånn. Hadde likevel ikke sett for meg å gå med rosa vintersko noensinne, haha. Men disse er så sykt fine og søte, følte meg litt kulere enn alle andre da jeg gikk på butikken i stad. 

Skoene er ganske lik Timberlands, bare at de er billigere (500,-), og etter min mening lettere på foten og derfor litt mer “brukervennlig”. Har Timberlands fra før av, så har testet begge. Timberlands er også gode altså, men synes de er litt “ork” å bruke da de er så massive. 

Junkyard har gitt meg tre digge rabattkoder! Rabattkodene gjelder helt frem til 21. desember ♥

SKO – rabattkoden “SKO10” gir 10% rabatt på ALLE sko (HER)
JAKKER – rabattkoden “JAKKER20” gir 20% rabatt på ALLE jakker (HER)
SALGSVARER – rabattkoden “EXTRA15” gir 15% ekstra rabatt på ALLE salgsvarer (HER

Happy shopping og god fredagkveld, kjære lesere ♥

MEG: 2011 VS 2016

Har alltid tenkt (og hørt) at jeg er “lik meg selv” og at jeg har forandret meg lite utseendemessig i løpet av årene, men dette bildet fra 2011 viser jo at det faktisk har skjedd noen ting!

Første tanke: for en hard hårfarge jeg hadde! Men så lurer jeg på.. hvordan hadde så mørkt hår sett ut på meg i dag? Hm.. Er så lei av hårfargen min nå, så kan venner please slutte og mene at den er fin? Jeg klarer ikke å ta egne valg.

Andre tanke: har fått et mer voksent ansikt, formen har forandret seg. Disse bildene viser også hvor stor forskjell bryn kan utgjøre! Åh neida, kan ikke lyge på meg naturlige lepper – må bare nevne det før noen pikker meg ned med pekefingeren. Leppene er jeg jævlig fornøyd med, om det er lov å si høyt på en blogg. Ikke arrester meg, blogge-moral-politiet! 

Tredje tanke: Mistenker at det må ha vært noe lureri i bh’en på 2011-bildet, jeg hadde ikke så store pupper. Hahah! Silikonpupper og 8-10 kg ekstra – synes kanskje ikke veldig på akkurat disse bildene, men det er jo litt fascinerende å tenke på likevel. Vet dere, de kiloene føles komfortable og naturlig for meg å ha på kroppen. Har nemlig brukt litt tid på å “vende” meg til at jeg ikke lengre “skal” veie 50 kg. 

Har jeg forandret meg mye, synes du? 

MIN FØRSTE PSYKOLOGTIME


Hvor kul er jeg hvis jeg tar dette som profilbildet på Facebook? Haha, fyyyyy

Jeg vil fortelle dere noe. I dag hadde jeg en psykologtime!

Min første psykologtime siden ungdomsskolen, da barnevernet “sendte” meg på psykologtimer på BUP for å snakke med en teit dame. Den gang hadde jeg ikke lyst til å ta i mot “hjelp”, jeg var ikke åpen for det så det ble ikke mange gangene jeg gikk dit. Jeg husker egentlig veldig lite av det. Eneste positive jeg så med disse såkalte psykologtimene, var at jeg fikk gyldig fravær fra skolen. Yeii! Så moden og klar var jeg, for jeg trengte vel faen ikke noe “hjelp”. 

I dag derimot, som et litt mer voksent og litt mer reflektert menneske, har jeg innsett et par ting. Å gå til psykolog betyr ikke at man er “hjerneskadet”, annerledes, teit, problembarn, psykisk ustabil og så videre. Det betyr bare at du trenger litt hjelp til å sortere tankene dine. Det er ikke flaut å si at man velger å ta i mot hjelp! Jævlig kult faktisk, er det! Fordi det krever så utrolig mye av deg. Det krever masse refleksjon, mot og styrke å ta det steget. Å la et annet menneske komme innpå de innerste følelsene dine og “tråkke” på privatlivet ditt, er som å rive av skorpen på et gammelt sår, igjen og igjen og igjen. Vondt gjør det, men det såret vil aldri gro pent uansett før du har fått renset bort bakteriene. 

Min første psykologtime var faktisk ganske hyggelig. Litt slitsom også så klart, men kjenner meg ganske “klar” for dette nå. Jeg skal ikke tilbake til hun (fordi dette var kun en enkelt time i forbindelse med “noe”, haha), men likevel ble jeg motivert for å finne en god psykolog som kan hjelpe meg å sortere hodet litt. 

KJOLER SOM FÅR FREM FORMENE

I november var jeg og Enja på kadettball, husker dere det? Fra kvelden blogget jeg kun iPhonebilder fordi som i kjent jente-stil, fikk vi det drit travelt i siste liten. Selv om vi hadde satt av heele dagen til sminke og fiksing, beregnet god tid til bildetaking, så rakk vi aldri å ta ordentlige bilder med kjolene på. Så typisk.. Siden det var litt dumt, bestemte vi oss for å ta de planlagte bildene likevel, i går. Fint minne å ha – selv om vi ikke kan se tilbake på bildene å tenke sånn “åh, dette bildet er fra kadettballet bestemor var på, sammen med en ung, ukjent herremann”. Haha, jaja..!! 


Kjolen til Enja er fra Mango. Min kjole er fra Nelly, du finner den HER. (adlink)

Åh. Jeg har virkelig lagt min elsk på lange kjoler! Spesielt figurnære kjoler med såkalt “mermaid” form, lik kjolen jeg har på. Altså.. Formene bare eksploderer, jeg elsker det! Føler meg skikkelig kvinnelig og flott i den. Nei, i år må det bli lang kjole på meg til jul og nyttår! 

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Har funnet mine kjole-favoritter hos Nelly til jul og nyttår, både lange og korte. Valget er jammen ikke lett, kunne lett sett for meg og brukt alle sammen, jeg! Har du allerede funnet jule- og nyttårskjolen, kanskje? Hvis ikke, håper jeg du finner noe du liker her: ​

1. 999,- HER //  2. 699,- HER // 3. 699,- HER // 4. 899,- HER // 5. 499kr,- HER // 6. 599,- HER // 7. 749,- HER //
8. 599,- HER // 9. 799,- HER // 10. 899,- HER // 11. 499,- HER // 12. 799,- HER (adlinks)13. 429,- HER // 14. 349,- HER // 15. 599,- HER // 16. 499,- HER // 17. 349,- HER 18. 399,- HER // 19. 599,- HER
// 20. 479,- HER // 21. 399,- HER // 22. 399,- HER // 23. 399,- HER // 24. 379,- HER (adlinks)

 

UKENS SPØRSMÅL

Har du fortsatt noe kontakt med V? Tror du at det noen gang kunne blitt dere to igjen? – Ja, vi har kontakt og vi er venner. Det var mye bjeffing og krangling i starten når bruddet enda var ferskt og sårt, mens nå er tonen god mellom oss. Vi bryr oss om hverandre, han har stått meg veldig nær i mange år, han kjenner meg best av alle og det er derfor godt å kunne ringe han hvis jeg trenger støtte, gode ord, veiledning eller hva som helst. Sikkert vanskelig for andre å skjønne seg på, “en eks bør forbli i fortiden”, tenker nok mange. Men jeg slipper svært få ordentlig innpå meg! Derfor er jeg veldig glad for å fortsatt ha han i livet mitt, selv om vi ikke er kjærester lengre. Likevel har vi det bra begge to hver for oss, og at jeg flyttet, føles riktig! 

Hva er planene for studiene til høsten? – Mangler fortsatt naturfag som må taes opp etter dette skoleåret, før jeg kan juble over et fullført vitnemål. Så det er planen, samtidig som jeg har lyst til å ta PT-utdanning. Klarer ikke å legge fra meg den tanken!

Har du noen tvangstanker? – Ja, vil påstå at jeg har en slags tvangstanke i forhold til mat. Føler en slags “angst” for å være sulten. For eksempel: er jeg ute av hjemmet og vet at det er mange timer til jeg har tilgang på mat, blir jeg sykt stressa. Helt vilt slitsomt å være sånn! 

Hvem er du i vennegjengen? – Haha, spørs hvem du spør! Fikk to vidt forskjellige svar som ikke samsvarer med hverandre. Funny! 

Hva syns du om Isabel Raad sitt innlegg om jenters oppførsel etter et brudd? – Haha, tenker du at jeg bør føle meg truffet? Har lest det, men husker ikke ordrett hva budskapet var. Tenker likevel at enhver person reagerer og føler forskjellig etter et brudd. Dessuten er det ikke alltid man klarer å tenke eller handle rasjonelt når følelseslivet er så ustabilt, som det ofte er etter et brudd. Man går gjennom ulike faser, og èn av mine faser var å dra ut og feste. Det var gøy for en periode, før jeg ble dritt lei. At man er mye ute og fester, betyr ikke nødvendigvis at man ligger rundt. Synes det virker som at folk tenker det! Personlig trengte/trenger jeg ikke å ligge rundt for å booste min egen selvtillit/selvfølelse, den booster jeg på andre måter. Men for all del, vil du ligge rundt, er det ikke noe galt i det heller! What ever makes you happy. 

Hvordan går jobbsøkingen, klarer du å leve på kun det du får av blogg.no?​ – Dårlig. Haha! Så vil du, eller kjenner du noen som vil ansette meg? Jeg er lærevillig og har sykt bra arbeidsmoral. Er heller aldri syk, kommer alltid på jobb. Lønnen man får alene fra blogg.no er ikke noe å sprette champagne for, hvis noen skulle tro det! Man tjener ikke fettttt når man blogger så ustabilt som meg, så dere som kommenterer “du blogger bare for penger” skjønner ikke hvordan ting fungerer. Hadde vel ikke blogget av og på annenhver uke hvis jeg kun blogget for penger, hadde jeg vel? 

Hva var de største utfordringene med å være “ny i ny by”? – Å finne “sin plass” og å få venner, kan være utfordrende. Har savnet litt den følelsen av å føle at man har en “tilhørighet”, om det gir mening? Tror det er ganske normalt i ny by, spesielt hvis man akkurat har gått gjennom et brudd og i tillegg har den bakgrunnen jeg har. Mye nytt å vende seg til, et “nytt liv” nærmest og en ny hverdag alene. Alt er nytt, urørt og litt småskummelt! Ønsker skikkelig sterkt at søsteren min skal flytte til Oslo, jeg hadde elsket å ha henne her. 

Hvor mange eksamener har du igjen før du er ferdig med VGS? – 6 totalt. Yeiiii

​Hva hadde du i snitt på videregående? – Du, det vet jeg faktisk ikke. Det var så dårlig at jeg aldri orka regne ut. 

Hvilke fag tar du egentlig opp igjen? Og hvor lenge har du holdt på? – Nå tar jeg opp norsk og matte. Begynte å ta opp fag etter nyttår, så ett år straks har jeg holdt på. Tok samfunnsfag og historie i vår, begge fagene som halvårs-kurs på Sonans i Trondheim. Fikk 5 på begge eksamenene, og det er jeg så jævlig stolt over! Mine første 5’ere EVER gjennom hele videregående. Det må være noe av det beste jeg har opplevd. 

Har du blitt kjent med mange nye i Oslo, og i så fall hvordan kom du i kontakt med de? – Har fått noen venner og det er jeg glad for, men kan alltids utvide kretsen. Blitt kjent med folk på byen (ja det går an), på skolen og gjennom felles venner. Kommer faktisk også ofte i kontakt med folk på treningssenteret, som regel gutter det da, haha.. Fra før av hadde jeg et par venner og litt bekjente, og det er jo alltids betryggende når man flytter alene til ny by! Enja, som jeg bor med, er barndomsvenninnen min, og hun har automatisk blitt min “trygghet” i Oslo og hun jobbet på i starten for å “integrere” meg, haha. 

Hvor høy er du? – 1,64 meter ganske så presist.  

Hva synes du om Bjørknes hittil og hvilke fag tar du opp? – Norsk og matte. Bjørknes: uansett hvilken skole du velger, vil du møte på flinke og mindre flinke lærere. Jeg endte opp med å bytte matteklasse i høst fordi jeg ikke var fornøyd med læreren jeg hadde. Det er jeg glad for, nå har jeg to dødsflinke lærere! Trives godt på skolen, aller mest takket være lærerne som klarer å få meg og klassen engasjert i faget. Det faglige er det som veier tyngst hos meg, og det merker man også at stort sett alle i klassen er enige i. De som er uenige, dropper ofte fort ut uansett. Like greit! Bjørknes har et veldig bra læremiljø, altså! Ellers, den sosiale biten… Selv har jeg ikke fått mange såkalte “venner” på skolen, men det skal jeg innrømme er litt selvforskyldt. Har jo alltid noen å snakke med, hvis jeg vil det, men ofte velger jeg å trykke på telefonen eller gjøre andre ting i friminuttene 🙂

Er også veldig fornøyd med servicen jeg har fått hos rådgiverne på skolen. Hadde en veldig god veiledningstime før jeg startet, og mye grunnet det, valgte jeg Bjørknes fremfor Sonans. Skal jeg trekke frem noe negativt, må det være at bygget er gammelt og er dårlig tilrettelagt for å jobbe i kollokviegruppe. Skulle helst vært adskilte grupperom, og det har ikke Bjørknes. 

Kan du legge ut en typisk treningsrutine for deg? – Vanskelig å svare på dette spørsmålet, fordi jeg følger faktisk ingen treningsprogram for tiden! Dagsformen får avgjøre hva som skal trenes – styrke en dag, litt løping neste dag, og så får jeg plutselig et kall fra Gud og drar på yogatime. Skal sies at rumpe/ben blir høyst prioritert, da! Sikkert sykt kjedelig svar dette, sorryyy…. MEN, jeg luuuurer på om jeg skal begynne med “ukens øvelse” som en fast spalte på bloggen, what do you think about that? 

Om ditt spørsmål ikke kom med denne gangen, vil jeg svare på det i neste ukens spørsmål!

 ♥ LURER DU PÅ NOE TIL NESTE UKE? 

VIPPER OG BRYN

(Sponset behandlinger) 

Når det kommer til forfengelighet, er jeg ganske så todelt. Her kjører vi strake motsetninger, det finnes ingen middelvei. Jeg går enten helt uten sminke og håret dratt opp i en tilfeldig “dott”, eller så babe’r jeg meg skikkelig opp med full makeup og leppestift og greier. Da føler jeg meg sexy! Men grunnen til at jeg ofte går uten sminke er 1) Jeg er lat, sminke tar for mye tid!

– VIPPENE ÅPNER OPP ØYNENE MINE – 

Vippeextensions er skapt for late mennesker som meg! 3-10 minutter kan jeg bruke på å legge full makeup, og det takket være bryn og vipper som alltid er på stell. Noe av det beste med å bo i Oslo? BROW REHAB! Haha, så sykt overfladisk, men jeg mener det. “Brow rehab” stod det (blant annet) på listen min over “positive ting med å bo i Oslo”, når jeg skulle avgjøre flytting eller ikke i sommer. No kidding. Det er så lett for meg å gjøre makeup nå, vippene er der 24/7 og brynene mine er fyldigere enn noensinne, perfekt definerte og formet til ansiktet mitt. Så da er det bare for meg å fylle inn litt blyant her og der, og å legge hudsminke, da. Easy peasy! Sånn sett er livet jævla deilig. 
 

Selv om mine behandlinger er sponset, er det ikke sånn at jeg gjentatte ganger hadde orket å gå tilbake og skrevet på bloggen om resultat, hvis jeg ikke var sykt fornøyd. Derfor kan dere stole på meg når jeg anbefaler Nina (for vipper) og Margrethe (for bryn). Disse damene år meg til å elske livet litt ekstra de dagene jeg er til refill/oppfriskning av bryn og vipper. 

BESTILL TIME: 

Hos Nina for vipper:
I Oslo på Brow Rehab, HER
Eller i Bergen Beauty London, HER (hun pendler) 

Hos Margrethe for bryn: 
I Oslo på Brow Rehab Frogner, HER

Hva synes du om brynene og vippene mine? 
 

MIDT I DEN FINESTE GLASUREN AV OSLO

TOPP HER / BUKSE HER / SKO HER 
(ADLINKS)

Både skoene og toppen er nå på tilbud! Har du små føtter som meg, er du heldig – Junkyard har bare str. 36 og 36,5 igjen. This is one of my favorite pair of shoes! De er så freshe atteeee

Å ha en SÅ FIN balkong som vi har, midt i den fineste glasuren av Oslo, er ren lykke! Luksus faktisk, er det. Balkongen er vendt ut mot et veikryss, som gjør at vi slipper å se rett inn i et murbygg når vi sitter og nyter “frisk” luft. Å sitte på balkongen å titte ned på folk om sommeren, med niplene på vift uten at andre enn det homofile paret i det rosa huset kan se oss – DET er digg det! Åh nei, gi meg bare sommer igjen. 

Anyways!! Vi kjører på med en spørsmålsrunde, eller “ukens spørsmål” kaller vi det. Jeg er for dårlig på å besvare spørsmål i kommentarfeltet, så ukens spørsmål blir bra! Svarer i morgen, så hva lurer du på? ♥ 

MITT FORHOLD TIL JULEN

De fleste blogger er dandert med juleprat, bilder av glitrende, flotte juletrær, julebakst og masse juleglede i disse dager. Det er veldig koselig! På bloggen min er det ikke så mye prat om julen. Entusiasmen og gleden rundt julehøytiden er for meg veldig, veldig delt. Gleder meg selvfølgelig enormt mye til å komme hjem til jul, faktisk har jeg aldri gledet meg så mye som i år. Få vært sammen med mange av de jeg elsker over alt i verden, og å skape nye, fine minner. Likevel knyter det seg godt i magen min.. MEN! Herregud så heldig jeg er som har en familie å feire jul sammen med ♥ Har du tenkt over hvor heldig du er, for at du har det? Det er ingen selvfølgelighet, og derfor håper jeg inderlig at alle dere har det(?). 

IKKE ALLE GLEDER SEG TIL JUL! 
 

Tror det er flere enn vi kan tørre og tenke oss, bare i Norge, som er blant dem. Julen skal være en fin tid fylt med kjærlighet, et stappfullt kjøleskap med deilig julemat, hele familien samlet og gaver under juletreet. Slik er ikke realiteten for alle! Og det kan være mange ulike årsaker til det. Jeg kjenner til og med noen, og de står meg ekstremt nær. Vi er av samme kjøtt og blod, og det dreper meg innvendig å vite at de ikke vil få en like fin julaften som meg. Kan kjenne på en slags dårlig samvittighet, for hvorfor skal jeg være så heldig? Derfor kan jeg ikke si at jeg genuint hopper av juleglede, til tross for at min egen julaften vil bli superfin! Det vet jeg allerede nå, at den blir. 

Høytiden setter i gang mange følelser hos meg. Merker at jeg reflekterer over det mer for hvert år som går, jo eldre jeg blir. Akkurat som at følelsesregisteret mitt har eksplodert de siste årene, jeg tyr til tårene av den minste filleting. Det mangler flere mennesker som jeg skulle ønske at jeg kunne feire jul med. I hjertet mitt har jeg to store hull, som selvfølgelig alltid er der – jul, påske, eller ikke. Men spesielt i julen føler jeg ekstra på det, og det vet jeg mange kan kjenne seg igjen i! Dessverre.. ♥

Ikke meningen å være en julepessimist, men var litt i det sentimentale hjørnet her på morningen! Vil tro at kanskje flere av mine lesere kan relatere seg til noen av mine følelser rundt julen, og da er det litt godt å vite at man er flere ♥

GRUNNEN TIL AT JEG REDIGERER BILDENE MINE

TAKK for at dere legger igjen tips til meg angående huden min, jeg setter enormt pris på å høre fra dere. Litt forvirret, men har notert meg et par gode råd. Vet jo at jeg ikke er det, men likevel er det godt å få bekreftet at man ikke er alene om å ha hud-komplekser. Unner ingen andre det, men likevel!! Også litt deilig for meg å være åpen om det, for å få litt forståelse, kanskje? Uansett – thank you babes ♥

At bloggere redigerer bildene sine, fjerner kviser/urenheter, glatter ut huden og slike ting, er ingen hemmelighet og jeg gjør det selv! Ofte også, faktisk. Ingen problem for meg å innrømme det, da kvisene mine ikke ser super delikate ut på bilder. Jeg vil ikke få kommentarer på det, derfor gjør jeg det! Du ville gjort akkurat det samme. Men nå har dere fått sett virkeligheten – ufiltrert og uten airbrushen på picmonkey.com. ​

Bortsett fra det, redigeres kun lys, kontrast og legger kanskje et fint filter på. Bruker enten picmonkey.com eller Adobe Lightroom – førstnevnte er gratis, Lightroom koster 90 kroner eller noe i måneden. Vel verdt pengene, Lightroom er sykt bra. Kan lage et innlegg om det, hvis noen bryr seg om sånt? 
 

HUDEN MIN HAR ALDRI SETT VERRE UT

Å poste dette er veldig ubehagelig for meg. Å innrømme at dette går ut over selvtilliten, er heller ikke noe jeg synes er kult. Lørdag i dag, jeg vil finne på noe hyggelig – men tillater meg faen ikke å gå lengre enn til butikken med dette trynet. Nope, sminke på disse udyrene hjelper ikke, ass. Det er vondt/ubehagelig og ser bare ekkelt ut, sminke eller ei. Dessuten vil jeg ikke prakke på noe makeup når huden er så sår og øm, den trenger alt annet enn foundation nå. 

HUDEN MIN NÅ, UTEN SMINKE: 

Jeg sliter skikkelig med huden for tiden! Aldri før har jeg opplevd huden min verre, og det først i en alder av 22. FETT! Går seriøst rundt med kviser kontinuerlig, de popper ut som popcorn alle veier. Spesielt rundt munnpartiet, men også i pannen og egentlig litt all over the face. Men munnpartiet er definitivt verst! Hormonkviser, har jeg hørt/lest? Hva enn det betyr?? 

Har grublet og lurt på hva “galt” jeg gjør. Må understreke at jeg aldri før har vært så flink til å rense huden, som jeg er nå. Jeg mener, har aldri brukt å rense huden overhodet. Ikke litt en gang, så den bør jo være bittelitt takknemlig over å få pleie for første gang i sitt liv. Jeg spiser stort sett sunt, renser huden og går ofte uten sminke. Ellers kunne jeg helt klart drukket mer vann og renset sminkekostene mine litt oftere. Har blitt fortalt at å kutte ut melkeprodukter kan hjelpe på huden – noen erfaringer? Men så kommer jeg på.. kan det være spiralen jeg satt inn for en måned tid siden(prevensjon)? Sikkert ikke usannsynlig at den kan påvirke huden, men samtidig har jo huden min vært trøblete (spesielt rundt munnpartiet, som sagt) i laaang tid, men ekstra ille siste tiden vel og merke! Det er blitt så “ille” at jeg har begynt å føle meg ukomfortabel uten sminke, og det vil jeg ikke ha noe av!! Har alltid elsket å gå uten sminke. 

Naturligvis er dette noe jeg mistrives veldig med, så alle tips og råd taes i mot med stor takknemlighet  Er fullstendig klar over at det finnes langt, langt, laaangt verre tilfeller av hudproblemer, men vi alle vil jo ha fin hud, sant? Det er ikke fett å ta bilder til blogg hvor utseendet blir dømt i øst og vest, når huden ser sånn her ut. 

Ellers; GOOOD LØRDAGKVELD ♥ ♥ Jeg skal på butikken å kjøpe smågodt nå og sørge for at kvisene mine får et par nye bestiser.