Om bosted når man reiser med StudyAway

Dominikansk tid: 12:42

Jeg begynner ikke før 13:00 på skolen, men stod opp tidlig for å få levert skittentøy til vaskedamene. En gang i uken får vi vasket klærne våre. Vi leverer de tidlig på dagen så får vi de tilbake noen timer senere – tørre og ferdigbrettet. Utrolig deilig! Har fått inn masse spørsmål fra dere, og jeg ser at det er flere som vurderer å dra hit ned for å ta opp fag. Jeg skal svare på alle spørsmålene enten ikveld eller imorgen, men tenkte å svare på noen av spørsmålene allerede nå, sånn at ikke alt kommer på en gang. 

Når man bestiller studietur med StudyAway betaler man en grunnpris på 35 000 kr. Dette inkluderer bolig, undervisning her i Cabarete, koordinatortjenester og service før og under studieoppholdet. I tillegg betaler hver enkelt elev for hvert fag man tar (man finner priser og slikt inne på StudyAway sine hjemmesider) + flybilletter må man ordne selv. Alt av andre kostnader, som lommepenger osv skal jeg svare mer utfyllende på i et eget innlegg. Kort fortalt er det mange ekstra utgifter som kommer i tillegg, men det kommer jeg tilbake til. 

StudyAway har flere elever i år enn noen gang tidligere. Alle elevene har tidligere bodd på Hummingbird, men siden vi er så mange i år har de måtte fordelt oss på to steder; altså Hummingbird og Dreem. Man kan også leie sitt eget bosted privat, og det var 7 elever som hadde gjort dette i forveien. Da trekkes 6000 kroner fra grunnprisen på 35 000 kr. Jeg og min roomie bodde først på Dreem, men etter 5-6 dager på Dreem bestemte vi oss for å flytte ut derfra å finne oss en privat leilighet å leie. Vi gikk sammen med 4 gutter og fant oss en egen leilighet, med 3 soverom på Royal Residence, hvor vi bor nå. Vi betaler 1100 kroner per person hver måned, noe som tilsvarer 3300 kr for hele oppholdet. Vi fikk ikke igjen noe av de 6000 kr som vi har betalt inn til StudyAway for bosted, noe jeg synes rett og slett er dårlig gjort. Nå bor vi MYE finere og bedre til en mye billigere penge. 

Grunnen til at vi flyttet ut fra Dreem var flere. Det var småe (stygge) rom, dårlig air condition, vi delte en seng på 120cm på to personer, noe som kan bli veldig slitsomt når man skal bo sammen i 3 måneder. Det var maur over alt, til og med i senga, dårlig internett osv. Vi hadde felles kjøkken med rundt 50 andre studenter, hvor vi måtte kjøpe alt av kjøkkenutstyr selv. Det var så dårlig internett at vi ikke fikk gjort skolearbeid, og blogging kunne jeg i hvertfall bare glemme. Vi klarte ikke å slå oss til ro der så vi bestemte oss fort for å flytte – spesielt da jeg våknet opp en natt av at jeg hadde en maur inne i øret mitt som jeg såvidt klarte å få ut. Da hadde jeg ikke lyst til å være der mer. Nå bor vi i en kjempefin leilighet med kjempegod standard, deilige senger, bra internett og flott uteområde. Angrer ikke ett sekund på at vi flyttet, det eneste jeg angrer på er at jeg ikke tenkte på det før jeg dro ned hit. Da kunne jeg spart de 6000 kronene. Noen mener kanskje at man går glipp av det sosiale sammenholdet på Hummingbird og Dreem, men det er såpass mange av elevene som er flyttet fra begge stedene, så vi har fått vårt eget lille sosiale samfunn her på Royal. I tillegg møter vi alle sammen på skolen, stranda og ellers. 

Jeg skal vise dere bilder av innsiden av leiligheten vår når den er litt mer ryddig, men har tatt bilder av uteområdet av her vi bor: 

 


Inngangen – man må ha fingeravtrykk for å komme seg inn i tillegg til at det er vakt døgnet rundt. Veldig betryggende når man er i et land med så mye kriminalitet. 


Kaffebar rett på utsiden av inngangen. 


Sofagruppe rett på innsiden av inngangen før man kommer til bassenget. 


Bassengområdet

Grunnen til at jeg forteller dette så detaljert er i hovedsak for å informere dere som vurderer å dra ned hit. Dere burde absolutt vurdere å gå sammen med noen flere å leie privat leilighet, enten på Royal, Ocean One eller Ocean Dream! Det er sikkert flere som trives både på Hummingbird og Dreem, men av egen erfaring (og alle de andre som har valgt å flytte ut) anbefaler jeg å leie privat leilighet. StudyAway oppretter en facebook-gruppe hvor alle elevene blir lagt til i forkant av reisen, hvor man har muligheten til å “bli kjent” med flere av elevene i forkant av turen, via facebook. 

Det ble veldig mye tekst, men håper det var til nytte for noen av dere? :)

17 kommentarer
  1. Jeg vet dette ikke har noenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Du er forbildet mitt innen bloggverdenen! Du er en så varm og jordnær person, og nettopp derfor tror jeg du er rett person å spørre i dette tilfellet her.
   Jeg vil nemlig informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Siden du har en såpass stor blogg med så mange lesere daglig hadde jeg satt kjempe pris på om du ville delt videoen i et innlegg, slik at flere får hjelp av den.
   Jeg har selv vært der, så langt nede, og forteller om dette i videoen. Det er en video om min historie. Historien om angsten som er blitt en del av min hverdag. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.
   http://www.vektlofterjenta.com/2014/03/04/angsten-som-er-blitt-en-del-av-min-hverdag-min-historie/

  2. Så morsomt! Digger bloggen din!
   Kanskje du kunne sjekke min? Har en giveawaykonkurranse gående, der du kan vinne en forundringpakke til en verdi over 500,-

  3. Hei Tuva! Beklager hvis ting virkelig ikke går i riktig rettning for deg, at jeg er en av de som maser. Men jeg er seriøst lei. Det er kanskje så lett som
   Å bare ” slutte å lese bloggen ” men i akkurat da du har begynt å skrive tenker jeg ; yes endelig! Nå skjer det ikke igjen. Du ser ut som en super jente! Men gjør alle de som
   Leser bloggen din en tjeneste please! Si ifra når du vil ta deg en pause. Det er irriterende for oss som liker deg, si ifra det fortjener vi hvertfall.

  4. Fin tirsdagskveld til deg snuppa <3 I dag har vært en ganske vanskelig dag for min del (jeg har startet opp å blogge igjen etter pausen min på fire dagen på grunn av det som skjedde på fredag) og jeg har derfor vært litt deppa... Det å kunne kose meg med blogginnleggene dine da, har vært helt fantastisk! jeg ønsker derfor å gi deg et stort takk for at du er du og for at du får meg til å glemme!

  5. Dette er ikke for å være frekk på noen som helst måte. Men jeg er så lei av å titte innom bloggen din og se det samme innlegget som har stått sånn i flere dager, uker og i noen tilfeller måneder. Jeg gledet meg til å lese om spørsmålene som ble sendt inn, og syntes det var interessant å lese om dagene dine der nede. Det er ganske irriterende når du endelig har startet å blogge igjen, da tenker jeg endelig, men så stopper du bare helt opp igjen. Jeg vet ingenting når neste innlegg kommer. Men det hadde vært mye bedre at du sa at du tar en liten pause, eller bare titter innom for å skrive at du ikke orker å blogge akkurat nå. Jeg elsker bloggen din, og titter innom den flere ganger daglig. Men ville bare få ut dette.

  6. Ser helt fantastisk ut Tuva! Vurderer å ta opp fag på samme måte 🙂 Jeg lurte på en ting..hvordan kom du deg over tyen din? har nettopp slått opp med typen etter 1 og et halvt år sammen og har det virkeig tøft..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg