Svar del 2

Fortell oss om hvordan du opplevde “presset” vi jenter har på ungdomsskolen når det gjelder klær, sminke, utseende osv – Var i 8. og litt av 9. klasse jeg var mest usikker på meg selv. Helt ny på ungdomsskolen, ønsket å passe inn og synes de eldre var veldig kule (spesielt guttene haha..). Begynte å ta mye sol og ble generelt mye mer opptatt av sminke og utseende. Brukte en del sminke, men synes faktisk ikke det var så ille, har sett verre tilfeller. I åttende siklet jeg etter flere av guttene som gikk i 10. klasse, og sminket meg så klart ekstra mye for de (haha herregud). Begynte også å røyke, lurer på om det var i midten av 8. klasse. Egentlig var jeg en antirøyker og haatet røyk før jeg begynte på ungdomsskolen, men ble revet med da det var en “trend” å røyke blant de kule liksom. Helt latterlig, godt jeg tok til vett. 


Meg i 8. og sommeren til 9. klassen. 

Har du vært plaget med noe (typ depresjon, angst, kjærlighetssorg)? – Har aldri blitt diagnosert deprimert, men har følt meg veldig deprimert. Det har kanskje alle følt, mer eller mindre. Det kan gå i perioder, på det verste har jeg tenkt at jeg ikke fortjener å ha det bra, har ikke ønsket å være med folk, utestengt alle rundt meg, følt meg veldig alene og tenkt at det er best slik. Begynt å gråte uten å klare og kontrollere tårene. Å gå til psykolog synes jeg ingen burde skjemmes over, og har flere ganger vurdert å gjøre det selv. Ikke fordi jeg har det så forferdelig grusomt, for det har jeg absolutt ikke, har det helt utrolig bra akkurat nå, men fordi det kan være godt å snakke med noen man ikke har kjentskap til. Jeg bærer rundt på mye som jeg ikke liker å snakke om, til noen. 

Gjør du det bra på skolen? – Jeg er veldig flink på skolen, problemet er bare å komme seg dit. Akkurat nå er jeg veldig motivert for å bli ferdig med skolen, så nå prøver jeg veldig hardt og det går veldig bra. 

Hvorfor snuser du? Hvorfor ikke prøve og slutte? – Fordi det er jævlig deilig å snuse og vanskelig å slutte. 

Har du likt noen som er yngre enn deg før? – Nei, men absolutt ingenting galt med det. 
 

Kan du si litt om hvordan det er å være en kjent blogger? – Tenker lite over det, utenom hvis jeg er i f. eks. Oslo og blir gjenkjent, blir like sjokkert hver gang da. I Tromsø er det ikke noe big deal, da jeg ikke er noe “kjendis” i det hele tatt. Føler heller ikke noe hat eller sjalusi, i såfall skjer det bak ryggen min og merker ingenting til det. Ser bare positivt på å ha denne bloggen, så klart utenom at jeg kan bli veldig lei den til tider, men da blogger jeg ikke, som dere vet. 

Nå etter så mange år ser du på blogging som en ting du MÅ gjøre, men er litt lei av? – Går veldig opp og ned, akkurat nå synes jeg det er gøy. Blogglysten daler faktisk veldig når det er mørketid her i nord, som vil si at det er mørkt hele døgnet. Det merkes hos alle oss bloggere her i nord, som meg, Therese og Sophie. Jeg er veldig glad i bloggen og har holdt på veldig lenge, så føler ikke for å slutte riktig enda. Den dagen jeg har en annen jobb jeg stortrives i, kanskje da. 

Føler du at livet ditt er bra? – Jeg er snart 19 år og har muligheten til å gjøre akkurat hva jeg vil med livet mitt. Jeg er så heldig og hatt muligheten til og spart opp en del penger, som selvfølgelig kommer godt med hvis jeg bruker de riktig. Jeg er 100% frisk, har gode venner, familie og kjæreste. Føler en veldig trygghet, så har ingenting å klage på. 

Hva drikker du mest når du er på fest? – Vin. Liker ikke sprit, hvis den ikke er veeldig godt utblandet så man ikke kjenner spritsmaken. Får brekninger av sprit!

Hvor mange ekte, nære venner trenger du for å ha et bra liv? – Veldig få. Gidder ikke bruke tid på folk jeg vet ikke vil meg noe godt. Vil ikke måtte tenke over hva jeg kan si og ikke når jeg er sammen med noen, fordi jeg er redd for at de skal si det videre. Liker ikke dumme folk som ikke forstår verdien av hvor viktig tillit og vennskap er. 
 
Hvordan gjør du brynene dine så fine? – Tusen takk! Har brukt dette øyenbrynskittet fra Makestyle i et par år nå, og er suuperfornøyd! Du finner det HER

 

Vil du anbefale å flytte ut så tidlig? – Vil råde de aller fleste til å bo hjemme så lenge som mulig. Det er dyrt å bo alene, og ikke like “kult” som mange ser for seg. Selvfølgelig deilig med full frihet, men skal sies at jeg hadde mye frihet når jeg bodde hjemme også. Men man lærer mye av det, hvordan man skal prioritere pengene, betale regninger, man lærer at maten må kjøpes (mat er jævlig dyrt) og lages, klærne må vaskes, det må ryddes og vaskes. Men jeg hadde godt av å flytte hjemmefra, har lært meg å sette mer pris på familien og innsett hvor godt jeg faktisk hadde det hjemme. 

Noen tips til hvordan du får en gutt til å tilgi deg og stole på deg igjen? – Regner med du er i en slik situasjon siden du lurer på det. Kjipt! Handler om å VISE personen at man kan stole på deg, og det kan ta tid. Ord har ingen betydning i en slik situasjon. 

Noe du angrer på? – Har gjort mange dumme ting, men ingenting jeg går og tenker eller angrer over i dag. Too late, ingenting å gjøre med det, utenom å passe på at det ikke gjentaes. 

Tror du at du påvirket Therese til å tørre å ta silikon? – Både ja og nei. Sikkert en trygghet for henne at jeg allerede har gjort da, da hun var veldig redd for smertene, og jeg kan dele mine erfaringer med henne. Er nok pga redselen for smertene hun ventet så mange måneder etter 18 årsdagen. Men vi begge snakket om å ta silikon før både jeg og hun ble 18, så det var ikke noe hun gjorde pga meg.  

Når skal du ta lappen og kjøpe egen bil? – Hater dette spørsmålet.. Snart, før jeg blir 19 år forhåpentligvis (29. april). Bil har jeg faktisk, så skjønner ikke hva jeg venter på. Men har jo Vegard da, han har gjort at jeg har utsatt det litt, dessverre. Bortskjemt :):)

Kan du fortelle historien om deg og kjæresten? – Den er ganske lang og innviklet. Og privat. Men endelig skjønte han sitt eget beste, så det ble en happy ending. Hehe 🙂 
31 kommentarer

Siste innlegg