Her kan enhver nordmann føle seg rik

Hola! 

Det er så trivelig å se at dere fortsatt er der ute. Får masse motivasjon til å oppdatere da, til tross for at hele denne regnfulle dagen har gått til å hente seg inn igjen etter gårsdagen som forresten var SÅ GØY! Folk her er så kule og utadvendte, og noen ekstra glad i alkoholfylt drikke enn andre. Gamla sjæl stod over festen idag, vil jo helst komme levende ut av dette oppholdet med helsa i nogenlunde behold. Drinkene her er ikke som i Norge, hvor halve glasset er fylt med isbiter, et lite hint av alkohol og resten av blandevann. Det er alt for fort gjort å havne på ei skikkelig fyllekule, så man må være litt ekstra påpasselig over inntaket – selv om 15 kroner for drinken fort fører til flere drinker enn man vanligvis ville tatt seg råd til. Her kan enhver nordmann føle seg rik!

Kriminalitet har noen av de andre studentene allerede fått oppleve, det er ikke til å unngå i slike uland som Den Dominikanske Republikk. Både voldtekt og ran har skjedd mer enn én gang på studietur med studyaway. Nå høres det bare skremmende ut, men hvis man tar visse forhåndsregler skal det gå bra. Jeg tok ikke med meg diamantringene og Louis Vuitton-veska for å si det sånn. 

Jeg er jo først og fremst her for å ta opp fag, det er jeg veldig innstilt på. Om ikke kunne jeg heller brukt over 50 tusen kroner på en awesome ferie. Hvem hadde forresten trodd at jeg skulle synes skole er gøy? Spesielt matte? Lærerne her er alt annet enn tørre og kjedelige som 90% av de kommunale lærerne er, og det er alfa omega for at jeg i allefall skal klare og følge med i timen. Dette er ikke videregående, vi tar opp fagene som privatist gjennom Sonans. Vi er “voksne” folk som er her for å gå skole, så det vil si at vi velger helt selv hvordan vi vil eksponere fritiden vår. Akkurat som om vi skulle tatt opp fag hjemme i Norge, bare at her får man oppleve så mye mer.

Det ble mye prat om både det ene og det andre, og nå får dere et dryss av randome bilder jeg har tatt siden jeg kom uten. Rotete innlegg, men la gå! 


#selfie

Vi var på en to timers lang gåtur gjennom “slummen” (som faktisk bare er ei gate oppfør selve sentrum i Cabarete) og skogen, hvor fattigdom fikk en helt annen betydning. Store familier bodde sammen i små, falleferdige hus – om man i det hele tatt kan kalle det for hus. Man så både barn og dyr rundt omkring som var så radmagre at man fikk lyst til å adoptere alle sammen. Mat, vann og aircondition er ingen hverdagskost her. Familier her har ikke råd til å sende barna på skolen, for det koster 170 norske kroner for skoleutstyr. For oss vil det si nattmat natt til søndag . At det er mange turister som blir ranet her har jeg faktisk forståelse for. De vil ikke skade deg, de vil bare ha verdisakene dine så de kan få råd til mat.


Motorsykler, mopeder og scootere er det som er det mest vanlige fremkomstmiddelet her. Til og med som taxi, koster sånn 4-7 kroner hver vei. Siden vi skal være her så lenge er det mange av studentene som har leid seg mopeder/sykler, inkludert meg. 


Thor Martin spanderte mat på denne 12 år gamle gutten som jobber som skopusser på stranden. Aldri har jeg sett noen nyte maten så utrolig mye! 


Forrige helg hadde vi velkomstfest gjennom studyaway. Da hadde flere dominikanske stelt i stand fest i en “hage”, hvor de serverte typisk dominikansk mat, spansk musikk og en haug med dominikanske barn var også der. De var så fascinerte over telefonene våre at jeg ble usikker på om jeg ville å få den tilbake, haha. Jeg satt hele kvelden med ei lita nydelig jente som het Sessilia på fanget. Hun var så unormalt sjenert i forhold til de andre barna, så jeg følte jeg måtte ta meg litt ekstra av henne. Der og da skulle jeg så sykt ønske jeg kunne spansk så jeg forsto de få tingene hun sa. Det var faktisk ordentlig trist å måtte si hade til henne.. 

Hadde egentlig tenkt til å vise dere noen strandbilder også, men det føltes bare helt feil kombinert med bildene over!! Vi er så utrolig heldige. 

18 kommentarer

Siste innlegg