MIN AVDØDE PAPPA ER PÅ MUSEUM

Jeg nevnte kjapt i går at jeg og Vegard hadde en kjærestedag hvor vi blant annet dro på museum. Vegard foreslo under frokosten at vi skulle dra på Rockheim. Eeh, Rockheim…? Da han fortalte at det var et museum for norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag, ble jeg kjapt mer interessert. Kanskje pappa var der? Pappa og Ero (Tobben & Ero) var ganske store på 70-tallet, visstnok mye større enn jeg selv klarer å forstå. For meg er (jeg sier fortsatt “er” og ikke “var”, for han er jo fortsatt pappaen min) han jo bare pappaen min som sang og spilte gitar, og som hadde gitt ut plater da. Men det var lenge før jeg ble født. 

Forhåpningene bygde seg opp, for jeg hadde selvfølgelig lyst til å finne min pappa der. Det ville vært kult! Første jeg spurte om i resepsjonen var: Finner man Tobben & Ero her? Og har dere resturant? Yes and yes, så da var dagen min reddet. 

Vi gikk rett opp i etasjen hvor pappa “var”, og der fikk vi sett tre videosnutter av pappa og Ero som jeg aldri før har sett. Faktisk har jeg aldri sett så gamle klipp av pappa, han var jo så ung. Og så tynn!? Haha. Det er noe helt spesielt og sårt ved å se sin egen avdøde pappa på video, og jeg er så uendelig glad for at jeg har muligheten til det gjennom musikken han og Ero lagde. Både se og høre han. Føler meg heldig som kan det. Det falt to-tre tårer, og det føltes godt. 

Vegard bare: “Ser i hvertfall hvor du har nesa di fra!” 

Etter å ha sett pappa (og Ero) var jeg mer enn fornøyd og resten var ikke så viktig, men resten av museumet var også ganske kult altså! Moderne og mye kul teknologi, så med andre ord ikke et kjedelig museum. Kan anbefale å ta turen, om du skulle føle for å gjøre noe litt annerledes en dag. Vi koste oss veldig! 90 kr inngangen for studenter – ikke dyrt! Vi avsluttet med sykt god mat og kaker i resturanten. En veldig fin dag hvor jeg fikk “sett” pappaen min ♥

14 kommentarer

Siste innlegg