MINE HÅRRUTINER & BESTE HÅRTIPS

Hår er viktig for de fleste jenter, selv føler jeg at håret mitt er en del av min identitet. Jeg har alltid hatt langt hår, så når folk spør hvor lenge har du spart?, er “hele livet” det mest korrekte svaret jeg kan gi. Foruten om i 8. klasse hvor jeg ble tvunget til å klippe håret kort (rett nedfor skuldrene) fordi jeg hadde lus! Da var jeg lite fornøyd, skal jeg fortelle dere. 

Nå skal jeg fortelle dere om alle mine tips og hår-rutiner. Rutinene er svært få og enkle, det er med andre ord ingen magiske triks eller hemmeligheter bak mitt hår. Kanskje litt skuffende for noen, men dette er slik jeg behandler mitt hår: 

MINE HÅR-RUTINER & BESTE HÅR-TIPS: 

  VASK: vasker håret mitt ca. èn gang i uken. Om jeg skal være litt mer presis, går det 5-6-7 dager mellom hver vask – alt ettersom hvor mye/hardt jeg har trent og ellers utsatt håret for produkter i løpet av uken. Jeg vasker håret så sjeldent av to grunner: 1. Det sliter på håret 2. Det er en halvdagsjobb å vaske og tørke håret mitt. 

PÅ TRENING: setter jeg alltid håret opp i en stram hestehale og fletter alltid halen. Fordi: 1. Jeg vil ikke at lengden skal treffe den svette kroppen under trening 2. Det er praktisk på trening!  

TØRRSHAMPOO: i løpet av uken bruker jeg flittig Batiste sin tørr shampoo. Takket være den, slipper jeg å vaske håret for ofte. Merker at jeg høres jeg jævla ekkel ut nå, men jeg går ikke rundt med drit skittent hår, altså. Håret mitt tåler å gå ganske mange dager uten vask, fordi det er så tjukt.

FLETTER: i ny å ne går jeg med fletter til hverdags også. Fordi det er praktisk og deilig hovedsakelig, i tillegg til at det er skånsomt for håret. Lurt å sove med fletter også, da man beveger og “gnikker” håret mye mot puten i løpet av natten, men akkurat dette gjør jeg ikke selv! 

HÅRSTRIKK: for all del ikke bruk strikk med jern. Det sier seg selv at det sliter veldig der jern-dingsen treffer håret. Produseres de egentlig fortsatt? 

KLIPP DEG REGELMESSIG: langt hår er ikke pent uansett om håret ditt ser ut som pistrete heksehår. Klipp av deg de slutte tuppene og du skal se at håret begynner å vokse. Og hvis ikke? Da er det kanskje ikke meningen heller (neida :p bruk extension?). 

 PRODUKTER – SHAMPOO & BALSAM: håret mitt er ganske sterkt, men likevel trenger det god pleie og masse fuktighet for å opprettholde glans og for å ikke bli tørt. Uten riktige produkter blir håret mitt nemlig knusktørt og svært vanskelig å håndtere! Får sånn typisk “Gygrid-hår”, uten de rette produktene. Disse tre produktene på bildet under bruker jeg, og de behandler håret mitt på best mulig måte. Gir masse fuktighet og pleie. 


Avslutter med serum etter dusj, i håndkle tørt hår. Produktene fåes kjøpt hos Hendrix Hair (sponset) 

VARMEBEHANDLING: lufttørker som regel alltid håret mitt. Planlegger når jeg skal vaske håret, slik at jeg rekker å la det lufttørke. Naturlig har jeg ganske rett hår, så behøver derfor ikke rette det mer enn 3-4 ganger i måneden. Det blir som regel når jeg har hårstrikk-hår eller hatt håret opp i en ball, eller skal noe spesielt og vil ha heelt rett hår. Jeg tror det er viktig å unngå for mye varmebehandling om man sparer til langt hår, eller bare ønsker et sunt hår!  

VÅTT HÅR? Aldri gre håret ditt når det er vått. Håret er elastisk og ekstremt sårbart når det er vått. 

KOSTHOLD: og livsstil utspiller i mange tilfeller en forskjell på håret ditt. Utsiden av kroppen din gjenspeiler ofte hvordan du behandler innsiden, både når det gjelder hår, negler og hud. 

HVA ER DITT BESTE HÅR-TIPS? 
 

19 kommentarer

Siste innlegg