Spørsmål og svar angående solvetten

Først vil jeg si at den største grunnen for at jeg meldte meg på bloggere med solvett, var fordi jeg var nysgjerrig. Nysgjerrig på å få vite mer om hva det er jeg egentlig har utsatt meg selv og huden min for i flere år. For før var jeg totalt avhengig av solarium, noe jeg der og da ikke så på som noe problem. Jeg var brun, og jeg likte det – koste hva det koste vil. Da jeg leste om konkurransen på bloggen til Ida Wulff, var jeg som sagt nysgjerrig, og tenkte selvsagt også at dette kunne jo være en mulighet for å bli kvitt denne galskapen, selv om jeg hadde lite tro på det. Da jeg leste at både Ida Wulff, Kristina Andersen og Lars Tangen skulle være der, ble jeg ekstra gira. Har jo fulgt med på bloggene deres i flere år, og Ida Wulff er min absolutt favoritt blogger. I grunn så meldte jeg meg helt spontant på, egentlig uten noen forventninger i det hele tatt. Hadde faktisk lite tro på at det ville påvirke meg noe særlig. Nå er jeg der i mot veldig glad for at jeg meldte meg på konkurransen!

Kan du legge ut bilde av scooteren du vant?
Scooteren jeg vant står i garasjen, innpakket i plasten den ble sendt med. Siden jeg ikke får bruk for den før til sommeren, så har jeg ikke orket å pakke den ut av plasten som beskytter den. Men her er bilde av meg og scooteren, tatt på kick-offet 😀

Hvor ofte tok du sol før?
Det varierte veldig. I noen perioder tok jeg 3-4 ganger i uken (jævlig mye!), mens andre uker tok jeg “bare” 1 gang i uken.

Fristet det å ta sol under konkurransen?
Om det gjorde ja! Den første uka gikk det helt fint. Andre og tredje uka fristet det syyykt og bare suse bort på brun og blid for èn halv time i “varmere strøk”, spesielt når vennene mine gjorde det. Men jeg er et veldig konkurranseinnstilt menneske, så jeg ville ikke jukse. Herreguuud Tuva, du må da klare fire uker uten sol. Hadde uansett ikke samvittighet til å gjøre det, og jeg ville innerst inne heller ikke ta sol. Ville ikke gå tilbake til helvete som har kostet meg masse penger, tid og ikke minst – gjort meg utsatt for hudkreft. Er bare en stygg vane.

Kan du vise bilder fra da du var skikkelig brun?
Disse bildene er tatt i sommer. Jeg hadde ikke vært i syden, bare en uke i Oslo og noen dager i Sverige. Solarium var min trøst i sommer.
Her hadde Therese faila litt med selvbruningen, derfor hun ser oransje ut.

The BIG question: Har du tatt sol etter konkurransen?
Nå skal ikke jeg lyve for dere, for ja det har jeg. MEN (her kommer det et stort men), MED MÅTE. Det vil si: jeg har tatt sol tre ganger etter, og det har vært rett før jeg har skullet noe spesielt, der hvor jeg har gått med kjole eller lignende. Det er noe HELT annet enn hva jeg holdt på med før. Det var ikke sånn at de i kreftforeningen fortalte oss at vi ALDRI kunne ta sol mere liksom, de ville bare banke litt solvett inn i våre kortsiktige brunskaller. Litt solarium i blandt før man skal noe spesielt, er ikke farlig, men overdrevent bruk som jeg holdt på med før, DET er ikke bra. Mitt mål er nådd – jeg er IKKE avhengig av solarium lengre 🙂

Meg og Therese på et av våre mange visits på brun og blid. Her hadde Therese vært i syden, og jeg var mye brunere enn henne. Er vel ikke helt sånn det burde være.. Edit: Glem det, dette ble vist tatt FØR hun dro til syden.

Men kjære dere, husk at de som går under disse punktene må være mer forsiktige:

♦ De under 18 år
♦ De som blir lett solbrente
♦ De som har eller tidligere har hatt hudkreft, eller de som har familie som har eller har hatt hudkreft
♦ De med mye fregner
♦ De med et stort antall (eller unormale) føflekker eller pigmentflekker 
♦ De med naturlig rødt hår
♦ De som i barndommen har hatt hyppige, alvorlige solforbrenninger
♦ De som bruker fotosensibiliserende medisiner

Var det gøy å være solariums fri?
Haha, nei! Men var/er ganske stolt over meg selv.

Vil bare si at du ligner litt på Aylar 😀

Haha, takk for det 😀 Har faktisk hørt det flere ganger i det siste! Vant hun forresten skal vi danse eller? Har ikke fått med meg hvem som vant…

Hva er den største forskjellen?
At jeg ikke er superbrun lengre, og at hudenfargen min ikke har noe stor innvirkning på selvtilliten min lengre. Føler meg selvsagt best når jeg er brun, men har innsett at man ikke MÅ være brun for å se bra ut:-)

Kommer du til å ta like mye sol som før?
Tror og håper at jeg aldri kommer til å ta så mye sol igjen, noen gang.

Gjør det “vondt” på noen måte å ta solarium?
Hva mener du egentlig? Hvis man blir brent vil det gjøre vondt. Og kanskje hvis du har noen åpne sår.

Føler du deg utenfor hvis vennene dine går å tar sol?
Neeeei, eller jo. Hehe. Men det går bra! Jeg velger jo selv og ikke gjøre det. 

På en skala fra 1 til 10, hvor mye har du lyst å ta sol akkurat nå?
Akkurat NÅ? 0, for nå vil jeg sove (for i skrivende øyeblikk er klokka 4 på natta).

Har du testet ut noen gode selbruningskremer som du vil anbefale?
JA!
Nå har ikke jeg prøvd ut så veldig mange da, men sunbrushed er den jeg tyr til når jeg vil være ekstra brun. Du kan du få kjøpt sunbrushed på www.sunbrushed.com og på ebay (tror det er ganske mye billigere på ebay). I dette og i dette innlegget har jeg skrevet om sunbrushed.

Mine siste ord til dere: vær forsiktige, unngå å bli solbrente. Sol dere med MÅTE, ikke grill dere til døde!

Men fy fader, nå er jeg lei av å skrive..

52 kommentarer

Siste innlegg